nlc.hu
Aktuális

Kiderült, ki volt az a sámán szerű férfi a washingtoni zavargáson

Kiderült, ki volt az a sámánszerű férfi a washingtoni zavargáson

Trump egyik legnagyobb rajongója egy összeesküvés-elmélet hívő.
Kiderült ki volt az a sámán szerű férfi

A szerdán kirobbanó washingtoni zavargásokon, amelyben négyen meghaltak, feltűnt egy fura, jelmezbe öltözött, festett arcú férfi, akinek fotója bejárta a netet és a világsajtót.

Most az is kiderült, hogy a férfit Jake Angelinek hívják és korábban énekesként, szinkronszínészként dolgozott. Ennél is fontosabb információ róla, hogy később csatlakozott a legdurvább összeesküvés-elméletek hívőihez.

Capitolium elleni támadás egyik meghatározó alakja volt. és főként azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy hangosbemondóba ordítozott.

A Mashable nyomán a HVG azt írta, hogy ő Jake Angeli, az amerikai sajtóban csak Q Sámánként, vagy QAnon Sámánként ismert Trump-hívő. Angeli korábban több olyan tüntetésen is felbukkant, melyeket azért szerveztek, hogy Donald Trump leköszönő elnököt támogassák. 

A QAnon-teória alapja, hogy a demokraták egy pedofil hálózatot tartanak fenn, illetve gyerekeket rabolnak. Az oltás- és letelepedésellenes csoport tagjai Donald Trump republikánus elnökben látják a megmentő vezetőt.

A mozgalom igéi rendre felbukkannak a közösségi oldalakon, igaz, nem sokáig, a szolgáltatók ugyanis folyamatosan törlik azokat.

Fotó: Saul LOEB / AFP

Kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top