nlc.hu
Aktuális

A Trump-hívők pusztítása a Capitoliumban

Összetört bútorok, szétdobált iratok a Capitoliumban – ez maradt a Trump-hívők pusztítása után

Órákig tartott, mire többé-kevésbé összetakarítottak a Capitolium épületében a trumpisták behatolása és pusztítása után.
Trump-hívő vandálok betörtek a Capitolium épületébe

Betört ablaküvegek, felborított bútorok, szanaszét szórt papírok – ez maradt a Capitolium épületében a trumpista vandálok szerdai pusztítása után.

A CNN tudósítója, Ali Zaslav két videót is megosztott a Twitterén, amelyeken látható, mekkora károkat okoztak a törvényhozás épületében a Trump-hívők.

Az újságíró képeket is posztolt, amelyeken az egyik képviselői iroda összetört bútorai, szétdobált iratok, valamint Zachary Taylor, az Egyesült Államok 12. elnökének megrongált mellszobra látható.

Szerdán a törvényes választáson leváltott populista amerikai elnök, Donald Trump hívei betörtek a Capitoliumba. A hatóságoknak fegyvert is kellett használniuk, a nő, akit az erőszakos behatolás közben mellbe lőttek, életét vesztette. Rajta kívül még három tüntető meghalt.

Donald Trump, aki választási csalást emleget, és nem hajlandó elismerni a vereségét, a randalírozókat arra kérte szerdán, hogy békében menjenek haza, de nem hazudtolta meg magát, mert közben igazi hazafiaknak nevezte őket, akiket szeret. A kijelentései után egyébként a Twitter és a Facebook is blokkolta Trump közösségi oldalait.

(Hvg.hu)

(Kiemelt kép: SAUL LOEB / AFP)

A Capitolium ostroma az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top