nlc.hu
Aktuális

Országszerte havazik - képek

Országszerte havazik, Budapestet is elérte a hó – képek

Viharos szél, kisebb hózáporok, havazások, és az ország egyes részeiben ónos eső is jöhet a mai nap folyamán.
Országszerte havazik

Országszerte többfelé havazott, és még sok helyen havazik, de ma reggelig jellemzően csak maximum pár centiméteres hóréteg alakult ki. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a Facebook-oldalán azt írta: napközben szakadozni kezd a felhőzet, megerősödik, viharossá fokozódik a szél, és egyre inkább keleten várható hózápor, kisebb havazás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint – a 300 méternél magasabban fekvő települések közül – a Veszprém megyei Hárskúton 10 centiméteres hóréteg képződött.

Csütörtökre a havazás miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Somogy és Zala megyében az ónos eső veszélye miatt figyelmeztetnek.

 

Budapestet is elérte a hó

Tegnap este óta az FKF üzemképes téli célgépállománya az utakat tisztították – első ütemben az 1200 km hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonal-hálózat (úgy mint lásd BKK – Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. járatok) és a hozzá tartozó járdák, kerékpárutak hó- és síkosságmentesítéséért. Az FKF munkatársai arra a Budapesten (és persze azon kívül is) gépjárművel közlekedőt, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő, az időjárásnak megfelelő, téli gumival felszerelt autóval induljanak útnak.

Budapestet is elérte a hó, mi pedig az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján indultunk is a...

Közzétette: FKF – 2021. január 13., szerda

Késnek a buszok, több vonat nem közlekedik

A havazás miatt több buszjárat menetideje megnőtt a fővárosban csütörtök reggel. A Budapesti Közlekedési Központ honlapja szerint a 22A, a 222-es, a 22-es, a 264-es, a 64A, a 164-es, a 188E és a 102-es busz közlekedik hosszabb menetidővel.

A Mávinform információi szerint pedig több vonat nem közlekedik csütörtök délelőtt a havazás miatt. Azt írták, hogy a havazás miatt nem jár a Déli pályaudvarról Százhalombattára 8.25-kor, 9.25-kor, 10.25-kor és 11.25-kor induló, továbbá a Százhalombattáról a Déli pályaudvarra 9.54-kor, 10.54-kor, 11.54-kor és 12.54-kor induló S40-es vonat.
Nem közlekedik a Kőbánya-Kispestről Martonvásárra a 7.57-kor induló S36-os és a Martonvásárról-Kőbánya-Kispestre 9.10-kor induló S36-os vonat sem – tették hozzá.

Egyelőre nem történtek nagy balesetek az utakon, az átlagosnál kicsit több műszaki mentéshez kell vonulniuk a tűzoltóknak – mondta Dóka Imre, és arra figyelmeztetett, hogy senki ne induljon útnak téli gumi és elegendő üzemanyag nélkül.

A kiemelt kép illusztráció. A 2019-es decemberi havazás a Móricz Zsigmond körtéren (Fotó: MTI / Soós Lajos)

(MTI)

Nézz havas képeket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top