nlc.hu
Aktuális

Nonprofit kezdeményezés az egészségügyi dolgozókért

Segítenél a járványban dolgozó egészségügyi dolgozóknak? Így tudod célzottan megtenni

A nonprofit Ad6Kap6 platformon összehozzák az egészségügyi dolgozókat azokkal, akik segíteni szeretnének nekik a járványban.
Koronavírus-járvány kórház

Sokan szeretnének segíteni az egészségügyben dolgozóknak, akik a járvánnyal küzdve nap mint nap erőn felül állják meg a helyüket, de nincs információjuk arról, hogy hol mire van szükség. Ezzel párhuzamosan folyamatosan jönnek a hírek az ellátórendszer és átirányított egészségügyisek leterheltségéről, nehézségeiről.

Ezt a párhuzamosan futó, de eddig össze nem érő keresletet és kínálatot szeretné most összehozni egy nonprofit kezdeményezés, hogy aki szeretne segíteni, az célzottan tudja ezt megtenni.

Ennek a célnak a szolgálatába állították az Ad6Kap6 platformot. Az Ad6Kap6 kezdeményezés több, mint 12 éve működik, azzal a céllal , hogy a bajba jutottak, vagy szükséget szenvedők megsegítése ne esetlegesen történjen, hanem valós szereplők kérhessenek és adhassanak igazi segítséget. 

A Covidfrontvonal.ad6kap6.hu felületen akár kórházi dolgozók, mentősök, vagy rendelőintézetekben gyógyítók egy rövid regisztráció után feltehetnek kéréseket hirdetés formájában. Leírhatják ehhez történetüket, de írhatnak kérést anonim módon is. Például az induláskor rögtön felnőtt pelenkát, vitaminokat, friss gyümölcsöket kért egy budapesti kórház krónikus belgyógyászata, ahol többségében időseket, illetve covidos betegeket ápolnak.

A segíteni, adni akaró emberek, intézmények hasonló formában tehetnek felajánlásokat. Ezek mind mind megjelennek a felületen. A hirdetések teljesítésekor a rendszerben a kérő és a felajánló fél egymással kapcsolatot teremthet és egyeztethet. Természetesen van olyan helyzet, hogy erre nincs mód, ez esetben az oldal létrehozói segítenek.

A felajánlott termékekért, szolgáltatásokért tilos pénzt vagy más ellenszolgáltatást kérni, minden pro bono történik, ugyanúgy, ahogy a platform működtetése is. A Covidfrontvonal.ad6kap6.hu kizárólag nonprofit céllal létrejött, a pandémia krízishelyzetében egy kis segítséget nyújtó oldalként.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

Felajánlások az egészségügyi dolgozóknak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top