nlc.hu
Aktuális

Füst volt a Capitolium mellett, evakuálták az épület egy részét

Evakuálták a Capitolium egy részét, füst szállt fel az épület közeléből

A Capitolium épületében Joe Biden és Kamala Harris beiktatásának próbálja zajlott, amikor a füst okozott némi zűrzavart.

A füst megjelenése után nem sokkal a Capitolium nyugati szárnyát és az első emeleti kriptát evakuálták, míg az épület többi részében dolgozóknak azt mondták, maradjanak bent és ne menjenek az ablakok közelébe. A tűz forrását Washington DC tűzoltósága hamar felderítette: a tűz kicsi volt és sátrakat érintett egy hajléktalantáborban. Egy nő sérült meg, de megtagadta, hogy kórházba szállítsák – írja a Blikk.

A Capitolium őrsége és a Nemzeti Gárda készültségben áll, miután több támadási terv is kiszivárgott az új elnök beiktatási ünnepsége kapcsán. Egyes információk között az épületet őrzők Nemzeti Gárda tagok között is lehetnek potenciális támadók, az ő átvilágításuk is zajlik éppen. Nem is olyan rég ilyen pusztítás söpört végig a Capitoliumon.

Amit a Capitolium ostromáról tudni akartál:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top