nlc.hu
Aktuális

Lemond az SZFE HÖK elnöke, Csernai Mihály

Nem bírja tovább, lemond az SZFE HÖK elnöke

Az új vezetés mellett csak dísznek érezte magát Csernai Mihály, ezért lemondott az SZFE HÖK irányításáról.

Csernai Mihály SZFE HÖK elnök lemondása után Podlovics Laura, korábbi általános elnökhelyettes veszi át a tisztséget. A Facebookon közzétett bejelentés szerint

a közeljövőben az ügyvivő elnök és a jelenlegi elnökség elsődleges feladatát, a hallgatói fórummal továbbra is szoros együttműködésben folytatott érdekvédelmen túl, az új HÖK választásának kiírása jelenti majd.

Tiltakoznak az SZFE hallgatói (fotó: SZFE HÖK Facebook oldala)

Tiltakoznak az SZFE hallgatói (fotó: SZFE HÖK Facebook oldala)

A leköszönő elnök a Telexnek mesélt bővebben a lemondása okairól. Elmondása szerint a HÖK-nek nagyon kevés mozgástere maradt, és mivel többségben vannak a kancellár kinevezettjei, csak dísznek érezte magát. Nyilatkozata szerint

a tisztség olyan típusú együttműködésekkel jár együtt, amikhez nem volt idegrendszerem.

Úgy érzi, hogy elérte a cselekvőképessége határait, és elege van már abból, hogy folyton fittyet hánynak a HÖK véleményezési jogára. Hiányolta az oktatás szakmai programját, és azt, hogy a vezetőség a diákokat figyelmen kívül hagyva egyáltalán nem hallgatóbarát módon kommunikál. Legutóbb Fullajtár Andrea felmondása kavart nagy port az SZFE ügyében. 

Az SZFE ügy már bő fél éve napirenden van:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top