nlc.hu
Aktuális

Csúnyán ért véget Zsolt 16 éves parkolási ügye

16 éven át folyt Zsolt parkolási kálváriája: hiába nyert a bíróságon, a perköltséget ő fizeti

Zsolt még 2004-ben nem fizetett ki egy parkolási büntetést, de mivel az erről szóló csekket rossz helyre küldték, a dologról csak hat évvel később értesült, amikor emiatt kivonták a forgalomból az autóját. Az ügy végére csak most került pont, de nem lett happy end.

A 43 éves Szőke Zsolt története maga a bürokratikus horror. Az autóvezető oktatóként dolgozó férfit 2010-ben állította meg egy rendőr egy forgalmas úton, és világosította fel arról, hogy egy 2004-es parkolási tartozás miatt a kocsiját kivonták a forgalomból, és ott helyben lefoglalták a rendszámát. Mint kiderült, a fővárosi parkolási társaság kért végrehajtást az autóra a nem kifizetett bírság miatt, csakhogy Zsolt sosem kapott csekket vagy felszólítást – írta meg a megdöbbentő esetet a Blikk.

Zsoltnak meggyűlt a baja a parkolással (fotó: Pixabay)

Zsoltnak meggyűlt a baja a parkolással (Fotó: Pixabay)

Zsolt perelt és nyert: az eljárást megszüntették, a bírságot törölték. Csakhogy három évvel később ugyanezen ügy miatt a rendőrök szállították ki a kocsijából. Mivel a végrehajtó a per után nem intézkedett, fél évre ellehetetlenítette a férfi munkáját és életét. A forgalomból kivont kocsija miatt a munkáltatója nem bízott rá tanulókat. Később csak bérelt autóval járhatott dolgozni, ami napi ötezer forintjába került, és ez a lakáshitele elmaradásához vezetett. Rengeteg időbe, valamint utánajárásba került, hogy tisztázhassa magát. Az ombudsman is vizsgálta a férfi igazságtalan parkolási bírságának ügyét és Zsoltnak adott igazat, a parlament törvénymódosítással szabályozta, hogy hasonló esetben a végrehajtási eljárás lezárásának ideje ne legyen korlátlan. Ezután Zsolt kártérítési pert indított, de a bíróság most úgy döntött, semmi nem jár Zsoltnak, neki kell állnia a több mint félmillió forintos perköltséget. A férfi szerint ott hibázott, hogy a kamarát is perelte, és úgy érzi, az esetével példát akarnak statuálni: a kisember ne ugráljon a hivatalos szervek ellen.

Ha még nem ment fel a vérnyomásod, ezektől a parkolási bírságos ügyektől jó eséllyel fel fog:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top