nlc.hu
Aktuális

Hiába a kijárási korlátozások: emberek ezrei mentek ki a hóba

Nem érdekelték őket a kijárási korlátozások: hatalmasat hógolyóztak Angliában

A rendőrség nem lépett közbe, csak felhívta az emberek figyelmét a távolságtartási szabályokra.
Hógolyó

A hétvégén hatalmas mennyiségű hullott le Nagy-Britanniában, aminek az emberek nagy része képtelen volt ellenállni – írja a 24.hu.

A briteknél az év elején (január 5-e óta) vezették be újra a szigorító intézkedéseket, miután megjelent az országban a koronavírus egy új, gyorsabban terjedő mutációja.
A rendelet értelmében az emberek akkor végezhetnek csak sporttevékenységet a szabadban, ha egyedül vannak, vagy olyan emberekkel, akikkel egy háztartásban élnek, vagy napi szinten érintkeznek.

Olyan emberrel is lehet találkozni, akivel nem érintkezik mindennap az ember, ám ekkor is ügyelni kell arra, hogy mindenki tartsa a másiktól a legalább két méteres távolságot.

Az elmúlt hétvégén azonban emberek ezrei döntöttek úgy, hogy a korlátozó intézkedések ellenére kiélvezik a havat.
A rendőrség végül senkit sem zavart haza, vagy büntetett meg, csak figyelmeztették az embereket az időjárásra, javasolták nekik, hogy öltözzenek melegen, vezessenek óvatosan, és hogy ügyeljenek a távolságtartási szabályokra.

Fotó: Unsplash/Stepan Babanin

Még több hír a koronavírus kapcsán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top