nlc.hu
Aktuális

Egyetlen lövéssel öltek meg 5 ISIS harcost

Egyetlen lövéssel 5 ISIS harcossal végzett a brit mesterlövész

A SAS mesterlövésze egy bivalyerős fegyvert használt.
5 ISIS harcost ölt meg egyetlen lövéssel

20 évnyi tapasztalat áll a brit katona mögött, aki Szíriában majdnem 3000 láb távolságból ölt meg egyetlen lövéssel egy öngyilkos merénylőt és annak négy társát.

A LadBible azt írja, hogy mivel a mesterlövész nagyon messze volt a célponttól,  az eredményesség érdekében nem az áldozat fejére célzott, hanem a mellkasára.

Az eltalált lövedék aztán felrobbantotta az öngyilkos bombáját, és a robbanás megölte az egyik legfőbb parancsnokot is, és még három emberüket.

A támadás novemberben történt egy küldetés során, amikor az SAS az Iszlám Állam ellen harcolt.

A parancs szerint egy ISIS csapatot kellett megsemmisíteniük, amely a környező falvakat támadta meg. A mesterlövész egy Barrett .50-es kaliberű puskát használt – ez volt legerősebb fegyver, amihez hozzá tudtak jutni. A  terv az volt, hogy az első lövéssel elejtik az öngyilkos merénylőt, majd aztán a vezetőt, amennyiben be tudják azonosítani. 

De szerencséjük volt, ugyanis a lövedék aktiválta a robbanószerkezetet.

A forrás azt is elmondta a lapnak, hogy a terroristák legnagyobb ellenségei a mesterlövészek.

Nem látnak és nem hallanak minket, csak akkor tudják, hogy a közelben vagyunk, amikor a testek elkezdenek körülöttük a földre hullani.

Fotó: Pexels

Cikkek Szíriáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top