nlc.hu
Aktuális

Ónos eső érkezik

Búcsút inthetünk az enyhe időnek, ismét beköszön az igazi tél

Noha a nappali hőmérséklet 0 fok felett lesz, de éjszaka fagyok jönnek, de lesz még borult ég, havazás és ónos eső is.

Az Országot Meteorológiai Szolgálat előrejelzései a következők: 

Hétfő: Túlnyomóan borult idő várható, majd estétől az Észak-Dunántúl irányából átmenetileg akár nagyobb területen is szakadozhat a felhőzet. Sokfelé valószínű kisebb-nagyobb megszakításokkal eső, záporeső, délen kis valószínűség mellett zivatar is kialakulhat. Előbb a Dunántúlon, majd a középső tájakon is északnyugatira fordul a szél, és több helyen megerősödik, a Tiszántúlon azonban marad a délies légmozgás, erős lökések errefelé még inkább délelőtt lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, északnyugaton lesz a leghidegebb.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Kedd: Az éjszakai átmeneti felszakadozást követően nyugat felől beborul az égbolt. Hajnalra északkeleten valószínűleg megszűnik a vegyes csapadék, ugyanakkor az éjszaka második felében délnyugat felől már egyre többfelé eleredhet az eső, utóbbi csapadékrendszer fokozatosan kelet felé helyeződik. Az északi megyékben az eső mellett havas eső, havazás is előfordul. Néhol ónos eső sem kizárt. Estétől már vékonyodhat a felhőtakaró. Helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +9 fok között alakul, de délkeleten néhol 10, 13 fokot is mérhetnek.

Szerda: Éjjel átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, napközben azonban ismét erősen felhős, illetve borult idő lesz a jellemző. Délelőtt szórványosan, a délutáni, esti órákban már sokfelé várható eső. Főként az északi, északnyugati megyékben számítani lehet havas esőre, havazásra is. Néhol ónos eső sem kizárt. Az északi, északnyugati szél több helyen megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +12 fok között alakul, a délkeleti országrészben mérhetik a magasabb értékeket.

Ha rossz az idő, nézz dokumentumfilmeket: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top