nlc.hu
Aktuális

Új otthon keres a a Freeszfe Egyesület

Lemond a Damjanich utcai épületről a Freeszfe Egyesület

Ugyan csak pár napja kapták meg a kulcsot, de most új otthont keresnek.

Az SZFE modellváltása ellen tiltakozó hallgatók és az egyetemről távozó oktatók által létrehozott Freeszfe Egyesület nemrég vette át a nekik pályázati úton megítélt Damjanich utca 4. szám alatti épületet, melynek használati jogát kulturális központ létrehozására, kétmillió forintos havi bérleti díj ellenében nyerték el a VII. kerületi önkormányzattól. Az egyesület azonban úgy döntött, nyáron, a szemeszter végével kiköltöznek az épületből, amit – mint kiderült – a korábbi, fideszes városvezetés  a Molnár Antal Zeneiskola (MAZ) számára újított fel.

Mi, a Freeszfe Egyesület tagjai, oktatók és hallgatók, a Molnár Antal Zeneiskola vezetőségével folytatott egyeztetések alapján, velük közösen bízunk abban, hogy a politikai intermezzo, amelyről mindkét intézmény a sajtóból értesült, nem volt teljesen hiábavaló: kitartó társadalmi nyomás hatására a fenntartó tankerület és az önkormányzat az eddigieknél talán intenzívebben törekszik majd egy olyan konstrukció kialakítására, mely által a zeneiskola ügye rendeződhet

írják

A VII. kerületi polgármesteri hivatal közleményben tudatta, hogy az egyesület döntését sajnálattal, de tudomásul vették, és az épület hasznosítására új pályázatot írnak majd ki. 

(via 24.hu/Telex.hu)

Résztvevők a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Szentkirályi utcai épületénél az SZFE és a Parlament között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án.

Résztvevők a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Szentkirályi utcai épületénél az SZFE és a Parlament között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án (Fotó: MTI / Mónus Márton)

Még több hír az Színház- és Filmművészeti Egyetemről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top