nlc.hu
Szabadidő

Pálfi Szabolcs válasza az SZFE vezetésének

Az SZFE egyik oktatója tagadja, hogy új osztályt vállal

Pálfi Szabolcs egy közleményből értesült arról, hogy osztályfőnök lesz, így ő is egy közleményben válaszolt.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése csütörtökön közölte, hogy kik fognak majd osztályokat vezetni az intézményben, a látványtervező művész mesterképzés egyik osztályfőnökeként pedig Pálfi Szabolcsot nevezték meg. Ő azonban a Független Szabad Egyetem nevű Facebook-oldalon közleményben cáfolja, hogy igent mondott volna az új vezetésnek:

“Tekintettel arra, hogy minderről az SZFE új vezetése engem kizárólag e közlemény útján értesített, kénytelen vagyok én is közlemény útján helyreigazítást kérni. Mint az SZFE oktatója, egyszer valóban egyeztettem Sára Balázzsal, az újonnan kinevezett intézetvezetővel, de csak és kizárólag a jelenlegi osztályaim II. félévi órarendjéről és jövőjéről. Új osztály indítása nem került szóba, és mint azt korábban is jeleztem – 2020. december 22-én megjelent -, új osztály vezetését nem is vállalom. Sajnálatosan az SZFE részéről egy újabb hamis állítás került a közvélemény elé, amit vissza kell utasítanom”

– írja Pálfi Szabolcs.

A Facebook-oldal egy eggyel korábbi posztjában pedig az olvasható, hogy Aujeszky Nóra, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának titkára szerint az egyetem vezetése figyelmen kívül hagyja az érvényes bírósági döntéseket, és a diákok a jog eszközeivel folytatják az ellenállást az autonómiáért és a tanulás jogáért.

(via 24.hu)

 Résztvevő a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Szentkirályi utcai épületénél az SZFE és a Parlament között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án. Élőlánccal tiltakoztak az SZFE modellváltása, autonómiájának elveszítése ellen az intézmény hallgatói és szimpatizánsok ezen a napon Budapest belvárosában. Az élőlánc tagjai kézről kézre adták azt a chartát, amelyet délelőtt az egyetem szenátusa írt. A Charta Universitasban rögzítették azokat az alapelveket, amelyek mentén el tudnák képzelni az együttműködést az Innovációs és Technológiai Minisztériummal.


Résztvevő a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Szentkirályi utcai épületénél az SZFE és a Parlament között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án. Élőlánccal tiltakoztak az SZFE modellváltása, autonómiájának elveszítése ellen az intézmény hallgatói és szimpatizánsok ezen a napon Budapest belvárosában. Az élőlánc tagjai kézről kézre adták azt a chartát, amelyet délelőtt az egyetem szenátusa írt. A Charta Universitasban rögzítették azokat az alapelveket, amelyek mentén el tudnák képzelni az együttműködést az Innovációs és Technológiai Minisztériummal. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Még több hír az SZFE átalakításáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top