nlc.hu
Aktuális

Visszakaphatja a Klubrádió a frekvenciáját?

Elnémult a Klubrádió – újraindult a pályázat a 92,9-es frekvenciáért

A Klubrádió a 92,2 MHz frekvenciát vasárnap estig használhatta, azóta a frekvencia üresen, kihasználatlanul áll.
Klubrádió, pályázat

Ugyanakkor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa két nappal a Klubrádió elnémítása után úgy határozott, máris folytatja az egykori Klubrádió frekvenciájának pályáztatását, miután a kormányközeli, tavaly létrehozott LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. is visszavonta jogorvoslatát a pályázatból való kizárása miatt – írja a Media1.

A Médiatanács idén január közepén függesztette fel a Budapest FM 92,9 MHz frekvencia pályáztatását, emiatt a Klubrádió pályázati úton sem tudta visszaszerezni frekvenciáját február 14-ig, amikor a médiaszolgáltatási jogosultsága lejárt.

Végül Klubrádió adását le kellett kapcsolni vasárnap éjfélkor az FM 92,9-en, jelenleg csak az interneten lehet megtalálni őket.

A Media1 azt is írja, hogy a Médiatanács korábban arra hivatkozva függesztette fel a pályáztatást, hogy a frekvenciára ugyancsak pályázó LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft., valamint a másik pályázó, a Közösségi Rádiózásért Egyesület is jogorvoslattal élt a 92,9 MHz-es frekvenciapályázaton a rájuk vonatkozó kedvezőtlen döntés, a pályázatból való kizárásuk miatt. 

A Közösségi Rádiózásért Egyesület már január 27-én visszavonta a fellebbezését és visszalépett a pályázattól, így a Klubrádió elnémulásában nem volt szerepe.

Ez azt is jelenti, hogy a 92,9 MHz-es frekvenciapályázat újraaktiválásával a Klubrádiónak lehetősége nyílik, hogy visszaszerezhesse volt frekvenciáját.

A Media1 felkeresésére az LBK Médiaszolgáltató 2020 tulajdonosa, dr. Biró Balázs azt nyilatkozta, valóban visszavonta-e a pályázatot a cége, de a folyamatban lévő ügyről többet nem nyilatkozik. 

A Médiatanács megvizsgálja, a Klubrádió hiánypótlása megfelelő-e az alaki követelmények szempontjából. Ha igen, akkor következhet az egyedüliként a pályázatban maradó Klubrádió pályázatának tartalmi kiértékelése, és ha Médiatanács nem talál problémát benne, akkor a Klubrádióé lehet újra a 92,9 MHz.

(Media1)

Fotó: Pexels

Még több hír az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top