nlc.hu
Aktuális
A harmadik hullám tetőzése Magyarországon

Ekkor tetőzhet itthon a harmadik hullám az amerikai járványmodell szerint

A legrosszabb időszakban naponta 180-184-en halnak majd bele a koronavírusba Magyarországon az amerikai járványmodell előrejelzése szerint.
Ekkor tetőzhet itthon a harmadik hullám az amerikai járványmodell szerint

A Washingtoni Egyetemen működő Egészségmérési és -értékelési Intézet (IHME) rendszeresen frissülő előrejelzést készít arról, várhatóan hogyan alakul majd a koronavírus-járvány az egyes országokban. A modell eddig viszonylag helyes prognózist készített, még ha a napi adatokban voltak is tévedések vagy a trendfordulókban előfordultak csúszások.

A 24.hu megnézte, az amerikai modell szerint hogyan alakulhat a járvány Magyarországon.

  • Az áldozatok napi számának emelkedése mellett március 19-29-ig lesz a legrosszabb a helyzet. Ebben az időszakban naponta 180-184-en halnak majd bele a koronavírusba.
  • A csúcs március 22-23-ra várható.
  • A görbe ezután ereszkedni kezd, de a halottak száma csak április 24-én csökken újra napi száz alá.
  • Május 21-én már 25 ezer áldozata lesz a járványnak Magyarországon az előrejelzés szerint. (Március 2-ig a hivatalos adatok szerint 15 188-an hunytak el.)

A fertőzések valós számáról nehéz pontos adatokat mondani, de a modell szerint az új megfertőződések száma már ezen a héten tetőzhet nagyjából napi 14 400 esettel.

A prognózis azt mutatja, hogy a lélegeztetőgépre kötött betegek száma nem fog lényegesen emelkedni, a kórházi ágyak iránti szükséglet viszont érthetően meg fog ugrani. A modell frissülő adatokkal dolgozik, vagyis ha belendül az oltás, akkor a halálozás is alacsonyabban maradhat.

(Kiemelt kép: nlc-grafika, fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Nem csak az amerikai modell szerint várnak ránk nehéz hetek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top