nlc.hu
Aktuális

Tizenegy lövést kapott a bedrogozott újpesti késelő

Újpesti késelés: 11 lövéssel terítette le a rendőrnő a rommá drogozott támadót

Négyféle drogot találtak a szervezetében, egyértelmű, hogy jogosan lőtte le a rendőr az őrjöngő támadót.
Újpest

Semmi köze nem volt a társasházhoz, egyszerűen bejutott a férfi az újpesti épületbe, ahol aztán megtámadott egy rendőrt, akinek társa lelőtte – derül ki a Telex birtokába került iratokból. A hírportál szerint a férfi szervezetében négyféle drogot (MDMA-t, amfetamint, metamfetamint és mefedront) mutattak ki. A további, hátborzongató részleteket szó szerint idézzük.

A férfi reggel fél hét körül jutott be az épületbe, ahol először az ötödik emeletre ment, majd onnan a lépcsőn, négykézláb mászott fel a hatodikra, miközben folyamatosan az üvegkorlátot verte. Itt az egyik lakás ajtaját „hanyatt fekve, két lábbal” kezdte teljes erővel rúgni, miközben az ott élő férfi bent „a teljes testével tartotta az ajtófélfát”, mert attól félt, az kiszakad a helyéről, és a tomboló férfi bejut hozzájuk.

Aztán ezt valamiért abbahagyta, és két lakás közötti fal elé ült. A tanúk szerint amikor kutyaugatást hallott, „nyávogó hangot adott ki”, majd megint az egyik lakás felé indult, miközben folyamatosan hörgött. A kiérkező rendőrök, akik a hatodik emeleten, a földön ülve találták az artikulálatlanul kiabáló férfit, többször kérték, hogy igazolja magát. Mivel semmire nem reagált, meg akarták bilincselni, de a férfi folyamatosan kapálózott. Először a rendőrnőt lökte odébb, majd a másik rendőrnek esett, akivel elvesztették az egyensúlyukat, és az egyik ajtónak csapódtak. A rendőrnő ekkor már rádión akart erősítést kérni, amikor észrevette, hogy támadójuk egy bajonettszerű kést vesz elő, és azzal azonnal a társának esik. Miközben a férfi rendőr hátrált és próbálta elkapni a késsel szurkáló férfi kezét, társa a szűk folyosón azt a pozíciót kereste, ahol úgy tudja meglőni támadójuk kezét, hogy ne találja el a társát. A térdelő férfi kezére és vállára célzott, majd „további három, lefelé irányuló lövést adott le”, de támadójuk így sem állt le, tovább hörgött és szurkált, ezért a rendőrnő még négyszer rálőtt. Ez sem hatott, a férfi felállt és a rendőrnő felé indult, ezért ő megint tüzet nyitott. Összesen 11 lövést adott le – ebből 9 okozott lőtt sérülést –, de csak az utolsó kettővel célzott a mellkas irányába, végül egyébként ezek állították meg a támadót, aki a helyszínen életét vesztette.

A tanúk arról beszéltek kihallgatásukon, hogy miután a rendőrnőnek sikerült megfékeznie a támadót, azt hajtogatta, hogy „nem tudtam mit tenni, nem tudtam mást tenni, a fejemhez tartotta a kést; a társam, a társam”.

Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top