nlc.hu
Aktuális

A templomok is bezárnak

Bezárnak a templomok, csak online mise lesz

Egyelőre nem tudni, hogy húsvétkor lehet-e templomba menni.
templom

A magyarországi egyházak többsége online tart szentmiséket; ahol lesznek templomi szertartások, ott szigorúan be kell tartani a hétfőtől érvényes védelmi intézkedéseket – erről Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára beszélt az M1 csatornán.

Online tartja szertartásait a református, az evangélikus, a pünkösdi és az anglikán egyház, a metodistáknál pedig a gyülekezetekre bízták, hogy a helyi viszonyoknak megfelelően döntsenek. A magyarországi román és szerb ortodox egyházak, valamint a moszkvai és a konstantinápolyi patriarchátus templomban tartja meg istentiszteleteit, a bolgár ortodox egyház viszont online.

A protestáns egyházban, illetve a katolikusoknál az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében nagyhét kezdetén, virágvasárnap vizsgálják meg újra, hogy vissza lehet-e térni a templomi istentiszteletekhez. „Még nem tudjuk, hogy húsvétkor mehetünk-e templomba” – jegyezte meg az ökumenikus tanács főtitkára.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Így változik az életünk március 8-tól:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top