nlc.hu
Otthon

Orbán Viktor a szigorításokról

Orbán Viktor: Fel kell készülni a drámai helyzetre

Ne most menjünk a Maldív-szigetekre – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Kiderült: nőnapon még nyitva lehetnek a virágboltok.
Orbán Viktor

Nemcsak bértámogatást kapnak azok, akiknek be kell zárniuk a járvány miatt, hanem a katás vállalkozóknak, vállalkozásoknak se kell katát fizetniük, és nemcsak a zárás két hetére, hanem egész márciusra – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

Kiderült, a bölcsődék még nem zárnak be és a virágboltosok még nőnapon nyitva lehetnek. 

A miniszterelnök beszélt arról, hogy a probléma az, a Maldív-szigetekről és Dubajról is behurcolják a „mutáns vírusokat” a magyarok, ezért arra kéri az állampolgárokat, ezeket a luxusutazásokat most halasszák el.

Orbán Viktor szerint az oltás jól halad, a kavarodások, amik az sms-értesítések körül voltak ki fogják küszöbölni, de a kórházakban fel kell készülni a drámai helyzetre, ugyanis magasan emelkedik a betegek száma. Ehhez ágyakra,  lélegeztetőgépre és emberi erőforrásra lesz szükség, ami

magával hozhatja a magánegészségügyben dolgozók kötelező bevonását.

A riporter megkérdezte a miniszterelnököt, volt-e oltási reakciója, mire Orbán Viktor azt mondta, hogy bement utána dolgozni, szerinte lehet, stimulálta a munkakedvét.

Orbán azt mondta, a kínaiak időben szállítanak, az oroszoknál kisebb csúszások vannak, az uniósok viszont megbízhatatlanok szállítási szempontból.

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top