nlc.hu
Aktuális

Új kezelés a kiskunhalasi kórházban

Új kezeléssel mentik meg a koronavírusos betegek életét a kiskunhalasi kórházban

Az intézmény igazgatója szerint csaknem háromszor annyi lélegeztetett beteget tudnak így megmenteni.

Csaknem háromszor annyi lélegeztetett koronavírusos beteget tudnak megmenteni Kiskunhalason, mint korábban – kezdetekben tízből nyolc pácienst veszítettek el, most már tízből legalább hat beteg életét sikerül megmenteni.

Mindezt egy saját fejlesztéssel érték el, a túlzott immunválaszt okozó molekulákat gyakorlatilag kimossák a koronavírusos beteg szervezetéből. Így mentettek meg egy kismamát is, akiről kezelőorvosai úgy gondolták, már csak a tüdő és szívtranszplantáció segíthet, ő már otthon lábadozik hangzott el az RTL Klub Híradójában,

A terápiát január közepe óta alkalmazzák, a kezelés alapjául szolgáló két módszert, vagyis citokinmegkötő-kapszulákat és a plazmavízcserét először külön-külön próbálták ki, de egyik sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ezért úgy döntöttek, kombinálják a kezeléseket.

A kiskunhalasi kórház szakemberei szerint a technológia a legtöbb kórházban elérhető, és tapasztalatukat szívesen megosztják a kollégáikkal.

orvos

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó hírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top