nlc.hu
Aktuális

Nyilvánosságra hozta bántalmazását

Elkábította, majd véresre verte a barátja a 27 éves Orsolyát, a nők elleni erőszak újabb áldozata vállalta fel történetét

Horvát Orsolya a Facebookra feltöltötte azokat a képeket, amiket a bántalmazás után készített a sérüléseiről.

Orosz Bernadett bátorságából merített erőt az a 27 éves nő, aki felvállalta a nyilvánosság előtt, hogy bántalmazta őt a partnere. „Amikor Orosz Bernadett a bántalmazása után a miskolci kórházba került, akkor én pont várandósan feküdtem bent. Ugyan nem beszéltünk, de többször is láttam, a sajtóban pedig nyomon követtem az életét. Nagyon megrázott, ami vele történt. Az ő bátorságából viszont most erőt merítettem, és én is közzétettem az arcomról készült képeket” – nyilatkozta a Blikknek Horvát Orsolya, akire múlt héten támadott rá barátja.

„Minden léptemet figyelte, szinte levegőhöz sem jutottam mellette, folyton féltékenykedett. Aztán múlt kedden egyszerűen lefogott és erőszakkal többtucatnyi erős nyugtatót és alkoholt tömött belém. Hiába próbáltam ellenállni, esélyem sem volt. Idővel a szerektől annyira elbódultam, hogy nem is emlékszem semmire.” Horvát Orsolya csak másnap tért magához, akkor szembesült azzal, hogy a férfi megverte. Ezután összepakolt, és elhagyta otthonukat. Miután Orsolya barátnője értesítette a mentőket, a fiatal nőt a megvizsgálták a kórházban, és a rendőrség is kihallgatta. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a Blikknek elmondta, hogy könnyű testi sértés miatt indítottak eljárást.

A lap utolérte a férfi édesanyját is, aki szerint azért alakult ki verekedés, mert nő egy pisztolyt vitt a házba. Orsolya szerint az egy önvédelmi gázpisztoly volt, amit a saját védelmében tartott magánál. Elmondása szerint a történtek után beszélt volt barátja egyik exével, aki elmondta, a férfit őt is megverte korábban.

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület segélyvonalat tart fenn szexuális erőszak áldozatainak. A segélyvonal a 06-40-630-006-os számon érhető el hétfőn és pénteken 10–14, szerdánként pedig 14–18 óra között.

Nők elleni erőszak

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top