nlc.hu
Aktuális

Gődény György egymilliós bírsága

Egymillió forintra bírságolták a vírustagadó Gődény Györgyöt

A járványszkeptikus Gődény György megint kihúzta a gyufát a hatóságoknál.

Február utolsó napján Vegyük vissza az életünket! címmel demonstrációt szervezett Gődény György járványszkeptikus gyógyszerész a budapesti Hősök terére. Az eseményre egy-kétezer ember látogatott ki, a tudósítások szerint a többségük nem viselt maszkot – írja a hvg.hu

Egymillió forintra bírságolták a vírustagadó Gődény Györgyöt

Fotó: Gődény György Facebook

A 24.hu most azt írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) válaszára hivatkozva, hogy a főszervező Gődényre a demonstráció megszervezése és megtartása miatt 500-500 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki.
A hatóság azt is hozzátette, hogy a Vajdahunyad váránál tartott gyűlésre annak megtartása miatt egy másik személy ugyancsak 500 ezer forintos közigazgatási bírságot kapott.

Emellett a rendőrök a két helyszínen összesen 142 esetben tettek szabálysértési feljelentést, valamint 4 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Gődény ellen továbbra is folyamatban van a nyomozás, amelynek keretében az elmúlt héten folytatólagosan hallgatta ki a Nemzeti Nyomozó Iroda. Ez a nyomozás rémhírterjesztés miatt indult Gődény ellen még a múlt év végén. Akkor a lakásáról vitték el a gyógyszerészt, mert a gyanú szerint járványtagadó tartalmakat tett közzé a különböző platformjain. Gődény a korábbi kihallgatása során azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt.

Gődénynek nem először gyűlik meg a baja a törvénnyel a járvány alatt: decemberben házkutatás tartottak a vírustagadó gyógyszerésznél, a nyomozók informatikai eszközöket, adathordozókat foglaltak le, majd magukkal vitték Gődényt.

Még több cikk a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top