nlc.hu
Szabadidő

A Facebook fellép az oltásellenességgel szemben

Bekeményít a Facebook, törölni fogják az oltásellenes posztokat

Hivatalos közleményük szerint a céljuk az, hogy a felhasználók valódi, hiteles információkhoz jussanak.

Mostantól sokkal szigorúbban jár el a felületén megjelenő oltásellenes tartalmakkal szemben a Facebook, a cél az, hogy kevesebb vakcinákkal kapcsolatos álhír keringjen a közösségi oldalon, a felhasználók pedig valódi, hiteles információkhoz jussanak, írja a hvg.hu.

A vonatkozó szabályok szerint minden olyan bejegyzést törölni fognak az oldalról, amelyben a koronavírus–járványt ember alkotta jelenségnek nevezi valaki, illetve amelyekben azt állítják, hogy a vakcinák autizmust válthatnak ki, vagy mérgezőek.

Fontos, hogy a rendelkezés nemcsak az egyes bejegyzésekre terjed ki, hanem a csoportokra, az oldalakra, illetve a profilokra is, melyeket – az irányelvekbe ütköző tartalmak esetén – ugyanúgy törölhetnek a szolgáltatás adminisztrátorai.

Az intézkedésről az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) zajlott egyeztetést követően határoztak, és az új szabályok már órákkal korábban életbe léptek.

A közösségi oldal régóta küzd az oltásellenességgel, amely ez egyik legfőbb táptalaja az egészségügyi témájú álhíreknek, 2019-ben például a kanyarójárvány miatt igyekeztek gátat szabni ezek terjedésének. Egy tavaly nyáron közzétett kutatás szerint a koronavírusos félinformációk és hazugságok miatt világszerte több ezren kerültek kórházakba, több százan pedig elhunytak miattuk.

Facebook

Fotó: freestocks.org/Pexels

Hírek a koronavírus elleni vakcinákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top