nlc.hu
Egészség

Gődény György panaszt tett

Gődény György hiába tett panaszt, az ügyészség elutasította azokat

A vírusszkeptikus gyógyszerész többek között azt kifogásolta, hogy rémhírterjesztéssel gyanúsították meg.

Néhány nappal ezelőtt házkutatást tartottak a vírusszkeptikus nézeteiről ismert Gődény Györgynél, majd a férfit a rendőrök elvitték otthonából, és rémhírterjesztés miatt gyanúsítottként hallgatták ki . Gődény a kihallgatása során panasszal élt a gyanúsítás ellen, valamint a lakásában tartott kutatás, és az otthonában lévő eszközök lefoglalása miatt is.

A 24.hu információi szerint az ügyészség mindhárom panaszát elutasította, és ez többek között azt jelenti, hogy továbbra is rémhírterjesztéssel gyanúsítják a férfit. Gődény előállításakor azt mondta, ő nem követett el bűncselekményt, és ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy ő csupán orvosi tényeket közölt tudományos kutatásokra alapozva.

A gyógyszerésztől, illetve több vírustagadó vagy -szkeptikus orvostól korábban a Magyar Orvosi Kamara (MOK) is elhatárolódott, a Facebook pedig egy időre elérhetetlenné tette Gődény, illetve Lenkei Gábor oldalát is.

Gődény György gyógyszerész

A lakásáról vitték el a rendőrök Gődény Györgyöt (Fotó: Facebook/Doktor Gődény)

Még több cikk a vírusszkeptikusokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top