nlc.hu
Egészség

Maszk nélkül rendelt, kirúgták az orvost

Maszk nélkül rendelt, kirúgták a vírusszkeptikus orvost a gyöngyösi kórházból

Az orvosi kamara korábban már elhatárolódott Pócs Alfréd koronavírussal kapcsolatos félrevezető kijelentéseitől, most a gyöngyösi kórház felmondott neki.
Orvos

Felmondta a vállalkozási szerződést Pócs Alfréd ortopéd szakorvossal a gyöngyösi Bugát Pál Kórház – közölte az intézmény.

Mint írják, folyamatosan ellenőrzik, hogy a közvetlen betegellátásban dolgozók viselik-e a maszkot. „Dr. Pócs Alfréd a szakrendelései során nem használt maszkot, veszélyeztetve így az ellátottak, valamint a vele egy rendelőben lévő szakdolgozó egészségét. Több helyen nyilvánosan vírustagadó konferenciát tartott” – olvasható a kórház közleményében.

Az orvos szerződését október 31-i hatállyal, 30 napos felmondási idővel mondták fel. Az ortopédiai betegek ellátását rajta kívül még három szakorvos végzi Gyöngyösön, a kórház szerint így az ellátás biztonsága továbbra is megmarad.

Pócs Alfréd a Magyar Orvosi Kamara Heves megyei területi szervezetének az elnöke. Covid-szkeptikus megnyilvánulásai miatt korábban a kamara elhatárolódott tőle és Gődény Györgytől. Akkor azt írták, hogy az orvos kijelentései a Covid-19 pandémia kapcsán tudományosan megalapozatlanok, félrevezetőek és hamisak.

Pócs Alfréd a 24.hu-nak azt mondta, nem vírustagadó, de úgy látja, hogy a koronavírus miatt hátrányt szenvednek az ellátásban a nem fertőzött betegek. Jelenleg egy hónapos felmondási idejét tölti, a salgótarjáni és az ózdi kórházban ugyanakkor továbbra is dolgozik.

(Kiemelt kép: illusztráció.)

Még több cikk a vírustagadásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top