nlc.hu
Aktuális

Nyoma sem lesz a tavaszias melegnek

Esőt, havas esőt és hózáport is hoz a hidegfront, fagyra is készülni kell hétfőtől

Felhős, többször esős és szeles idő várható a jövő héten. Továbbra sem számíthatunk melegedésre, a maximumok többfelé 10 fok alatt lesznek, a leghidegebb órákban akár mínuszokat is mérhetünk.

Március 15-én, hétfőn az ország nagy részén felhős idővel indul a nap, néhol azonban kialakulhat zápor, a hegyekben esetleg hózápor. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 0 és plusz 5 Celsius-fok között alakul, de néhol gyenge fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet általában 8 és 12 fok között várható.

macska

Ő sem menne ki szívesen – Fotó: illusztráció, iStock

Keddre virradó éjjel a Dunántúl egyes részein záporok, a keleti megyékben eső, havas eső is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 3 fok között alakul, de a fagyzugos északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Szerdán helyenként záporok, hózáporok alakulhatnak ki. Hajnalban mínusz 5 és plusz 2, napközben plusz 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország nagy részén felhős idő várható, nyugaton van esély több napsütésre. Keleten záporok, hózáporok alakulhatnak ki. A minimumok mínusz 5 és plusz 1, a maximumok plusz 4 és 10 fok között várhatók.

Pénteken felhős idő várható, de szűrt napsütés is lehet. Csak kevés helyen lehet zápor. Hajnalban mínusz 7 és plusz 1 fok közé hűlhet le a levegő. Délután 5-10 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap felhős idő valószínű, csak kevés napsütés lehet. Mindkét nap jelentősebb csapadék is eshet az országban. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton mínusz 3 és plusz 4, vasárnap mínusz 2 és plusz 5 fok között valószínű. A maximumok mindkét nap plusz 7 és 13 fok között várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top