nlc.hu
Aktuális

Nem győzik a sok riasztást a fővárosi mentők

Nem győzik a sok riasztást a fővárosi mentők: enni is alig tudnak, annyi a munka

Hatalmas terhelés alatt a mentősök: napi 15-20 órát is dolgoznak.
mentő

Erről adott hírt az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalukon. Tegnap összesen 4369 alkalommal hívták segítségül a szakembereket, ráadásul egyetlen nap alatt, több mint 27 ezer mintavételi igény is érkezett az életmentőkhöz. A járvány miatt a mentők megemelt kapacitással dolgoznak, naponta csaknem száz plusz egység áll szolgálatba a rászorulók segítségére, így nem okozott fennakadást a hatalmas esetszám – írják.

Győrfi Pál egy videójukban elmondta, hogy igyekeznek átcsoportosításokkal segíteni a leterhelt mentősök helyzetét, egyszerűen nem győzik a sok riasztást a fővárosi mentők, ezért vidékről vezényelnek fel komplett mentőegységeket Budapestre.

❗️TEGNAP ISMÉT REKORDOT DÖNTÖTTEK A MENTŐK❗️🙏🏼🇭🇺🚑❤️ Az Országos Mentőszolgálat áldozatkész bajtársai naponta, átlagosan...

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2021. március 17., szerda

Az RTL Klub híradójának nyilatkozott egy nevét nem vállaló mentős is, aki elmondta, hogy annyi szolgálatot kell ellátniuk, hogy nem megoldott az étkezésük és csak a napi kötelező húsz perc pihenőjüket tudják kivenni.

Elmondta, hogy napi 15-20 órát kell dolgozni, ami annyit jelent, hogy 40-50 órát túlóráznak, 

„A kommunikáció az ország felé az, hogy az egészségügy mindent meg tud oldani, de a valóság teljesen más, durván leterhelt dolgozókról van szó, a hangulat nem tudom, hogy volt-e ennyire rossz az elmúlt öt évben”

– mondta a névtelenséget kérő mentős.
 

(RTL Klub)

Fotó: MTI

Koronavírushírek Magyarországról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top