nlc.hu
Aktuális

Változatos időjárás

Szél, nap, hózápor: néhol tavaszt, néhol telet mutat az időjárás

Szombat délutántól vasárnapig estig az országot tekintve változatos időjárásunk lesz.

Az OMSZ időjárás előrejelzése szerint mindenütt csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék az éjszaka második felére, esetleg délen, illetve a középső országrészben lehetnek még felhősebb körzetek. Reggel az ország döntő részén már derült idő valószínű. A Dunántúlon néhol élénk maradhat az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul. Az Északi-völgyekben, homokhátságokon, a Dunántúl szélcsendes részein ennél hidegebb is lehet.

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

Kezdetben az ország legnagyobb részén napos időre lehet számítani, a déli óráktól azonban északnyugat felől fokozatosan növekszik a felhőzet. Délutántól elsősorban a Kisalföldön, az esti óráktól hazánk északnyugati felén több helyütt előfordul hózápor, kisebb havazás, néhol havas eső. Késő estétől az Észak-Dunántúlon erősödni kezd az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható, délkeleten lesz az enyhébb idő.

Irány a szabadba, bárhogy is lesz: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top