nlc.hu
Aktuális

Letartóztatták az erőszakoskodót

Letartóztatták a szatírt, aki a buszról rángatott le egy nőt

Elrendelte a bíróság a letartóztatását annak a külföldi férfinak, aki szombaton lerángatott egy nőt az egyik fővárosi buszról és erőszakoskodott vele.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, szombaton egy 26 éves külföldi férfi pár nappal ezelőtt egy fővárosi autóbuszról rángatott le egy nőt, hogy megerőszakolja. A Budai Központi Kerületi Bíróság most április 29-éig elrendelte az erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel gyanúsított férfi letartóztatását

gyilkos, fejr, feleseg

Képünk illusztráció

A gyanú szerint a férfi március 27-én reggel lerángatott egy nőt a 9-es autóbuszról. A járműről leszállva hátulról átkarolta őt, lehúzta a kabátjának és a nadrágjának a cipzárját, majd erőszakosan fogdosni kezdte. Azután a földre dobta a nőt, ráült és lefogva tartotta. A sértett próbált kiszabadulni a férfi fogásából és többször segítségért kiabált. Végül járókelők húzták le róla a gyanúsítottat.

A terhelt cselekménye – bizonyítottság esetén – kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A gyanúsított a bíróság előtt nem tett részletes vallomást, nyilatkozatában azonban beismerte a cselekmény elkövetését. Bár a személyi körülményei rendezettek, bejelentett munkahelye és lakcíme van, nyilatkozata szerint szeretne a munkahelyén felmondani és a szülőhazájába hazatérni – írta a törvényszék.
    
A bíróság álláspontja szerint ez az önkéntes jogkövetés hiányára is enged következtetni, különös tekintettel arra, hogy a férfinak nincs magyarországi kötődése, családja, vagyona. Mindezek alapján feltételezhető, hogy szabadlábra kerülése esetén elhagyná az országot, kivonná magát az eljárás alól.
    
Összességében a bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottal szemben kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazható. A végzés nem végleges – közölte a törvényszék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top