nlc.hu
Aktuális

Nem vették fel önkéntesnek Falus Ferencet

Nem lehetett önkéntes Falus Ferenc

Falus Ferenc

Nem vették fel önkéntesnek Falus Ferenc volt tisztifőorvost – írja a 168 Óra. Erről az érintett számolt be Facebookon vasárnap, posztjában több nevet is felsorolt, akikre szintén „nem volt szükség”.

Néhányan, akik önkéntesként akartak segíteni, de rájuk nem volt szükség:
Rig Lajos, László Imre, Kincses Gyula, Kunetz Zsombor, és rám se. Akiket még eltanácsoltak, azokat kérem, hogy írjanak ide.

Közzétette: Falus Ferenc – 2021. március 28., vasárnap

COVID-önkéntesnek az Országos Kórházi Főigazgatóság honlapján bárki jelentkezhet egy regisztrációt követően, elsősorban azonban szakorvosokat, egészségügyi szakdolgozókat, rezidenseket, egyetemi hallgatókat, illetve közép- és felsőfokú egészségügyi területen tanulókat várnak – emlékeztet a lap.

„Életem nagy részét légzésintenzív-osztályon töltöttem, és azt gondoltam, hogy amikor erre tényleg szükség van, akkor intenzív osztályon szeretnék dolgozni, újra tanulni, reaktiválni magamat, lehetőség szerint a lélegeztetőgépek közelében” – mondta a szakember a Keljfeljancsi című műsorban. Mint hozzátette, úgy gondolja, két évtizedes gyakorlata miatt könnyen megtanítható bármilyen lélegeztetőgép használatára, és a betegek felügyeletére, a betegek állapotának megítélésére is alkalmasnak tartja magát. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Falus a hivatalos online regisztrációt megkerülve, személyes kapcsolatait latba vetve igyekezett önkéntesként bekapcsolódni az életmentésbe. „Nem töltöttem ki, és nem is vagyok hajlandó az országos kórház-főparancsnokkal kapcsolatba kerülni” – fogalmazott. Falus Ferenc hozzátette, nem gondolta azt, hogy ennek bármiféle politikai vetülete lenne mindaddig, amíg hasonló hírekkel „tömegesen” nem szembesült.

Kiemelt kép: MTI / Illyés Tibor

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top