nlc.hu
Aktuális

Vasúti baleset Újfehértónál

Súlyos vasúti baleset történt Újfehértónál, két vonattal is ütközött egy traktor

A traktor vezetője nem élte túl a súlyos vasúti balesetet, az egyik vonat kisiklott, több utas könnyebben megsérült.
Vonat

Súlyos vasúti baleset történt Újfehértónál, miután egy traktor két vonattal is ütközött a vasúti átjáróban – közölte a katasztrófavédelem.

A mezőgazdasági vontató előbb egy nyolc kocsiból álló személyvonattal ütközött össze, majd egy szemből érkező másik szerelvénnyel is karambolozott.

A baleset következtében az egyik szerelvény mozdonya és két kocsija teljesen, a harmadik kocsi részben futott le a sínekről, míg a negyedik vagon a síneken maradt. A másik vasúti szerelvénynek csupán a mozdonya károsodott.

A két szerelvényen összesen mintegy 20 utas tartózkodott, a sérültekről Győri Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője videóban számolt be:

Győrfi Pál tájékoztatása szerint 13 mentőegység, köztük két mentőhelikopter indult a helyszínre. A traktort vezető férfi nem élte túl a balesetet. Elmondta, hogy a vonaton utazók közül 5-6 ember könnyebben sérült meg, így a nagyobb mentők egy részét visszafordították.

A helyszínen jelenleg is folyik a műszaki mentés, a vonatok utasaiért mentesítő autóbuszjárat érkezik.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top