nlc.hu
Aktuális

Előzetesbe került a Katzenbach-gyilkosság három gyanúsítottja

Katzenbach-gyilkosság: előzetesbe került mindhárom gyanúsított

Egy hónapra elrendelték az előzetes letartóztatását annak a három férfinek, akiket Katzenbach Imre meggyilkolásával gyanúsítanak.
Katzenbach-gyilkosság: előzetesbe került mindhárom gyanúsított

Kedden három embert tartóztattak le a volt MTK-s labdarúgó, Katzenbach Imre meggyilkolásának ügyében, és sajtóinformációk szerint köztük volt Sz. Lajos, Curtis testvére is.

Csütörtökön reggel a rendőrség a bíróságra szállította a három gyanúsítottat, majd hat órán át tartott az előzetes letartóztatás elrendeléséről szóló indítvány tárgyalása a gyanúsítottak jelenlétében. Végül a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását – írja a Blikk.

A 24.hu-nak Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt mondta: mind a hárman tagadták a bűnösségüket, és egyikük sem tett részletes vallomást.

Korábbi hírek szerint Curtis állítólag hisz 18 évvel idősebb bátyja ártatlanságában, szerinte valami óriási félreértés történt.

Az egykori sportoló, Katzenbach Imre az eltűnése idején kulcsszereplője volt az úgynevezett Eclipse-botránynak, amely 2010-ben robbant ki, de a nyomozás már jóval korábban folyt.

A cégben a tízmilliárdos nagyságrendű bevételük után fiktív szerződésekkel és számlákkal elérték, hogy több mint egymilliárd forint adót ne fizessenek be. A milliárdos adócsalás miatt Katzenbachra és több társára is sokéves börtönbüntetés várt volna. Katzenbach még 2009-ben tűnt el, a holttestére 11 évvel később találtak rá.

(Kiemelt kép: YouTube/PoliceHungary)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top