nlc.hu
Aktuális

Koronavírus miatt árván maradt gyerekek Magyarországon

Koronavírus itthon: közel 800 gyerek maradt árván vagy félárván

Áder János, a szervezet egyik alapítója szerint közel 800 gyerek és több mint 500 család érintett.

Megkezdi működését a koronavírus miatt árván és félárván maradt gyerekeket segítő alapítvány – jelentette be Áder János köztársasági elnök, a szervezet alapítója.

Az alapítvány bírósági bejegyzése kedden megtörtént, a szervezetnek már van OTP-számlaszáma és adószáma is, így mára az alapvető technikai feltételek rendelkezésre állnak ahhoz, hogy elkezdjen működni. A szervezetet Regőczi István katolikus papról nevezték el, aki egész életében, már a második világháborút megelőzően is, árva gyerekekről gondoskodott, a kuratóriumban a köztársasági elnök mellett, felesége, Herczegh Anita, Ürge-Vorsatz Diána fizikus és Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus ül, írja az MTI.

Áder János három hete jelentette be egy interjúban, hogy feleségével egy alapítványt szeretnének létrehozni, aminek célja, hogy a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekeket segítse a jövőben. A szervezet nem egyszeri, hanem folyamatos segítséget nyújtana a gyerekek számára, lehetőség szerint addig támogatná őket, amíg nagykorúvá nem válnak, szakmát vagy diplomát nem szereznek. 

A köztársasági elnök kiemelte, amikor a Regőczi István Alapítvány létrehozását bejelentették, 600 érintett gyermekről és 400 családról tudtak, de a helyzet azóta tovább romlott, már közel 800 gyermekről, és 522 olyan családról van tudomásuk, ahol ez a tragédia bekövetkezett.    

Áder János, Herczegh Anita és Ürge-Vorsatz Diána

Áder János köztársasági elnök, a Regőczi István Alapítvány alapítója, valamint felesége, Herczegh Anita és Ürge-Vorsatz Diána magyar fizikus, klímakutató, az alapítvány kurátorai sajtótájékoztatót tartanak a Sándor-palotában 2021. május 12-én (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Koronavírus-járvány Magyarországon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top