nlc.hu
Trend

Az oltási terv üteme

Tarthatatlan az oltási terv

Most kellene az ötmilliomodiknál tartani, és egy hét alatt elérnünk a hatmilliót.
Koronavírus-oltás

A következtő cél az ötmillió beoltott magyar – fogalmazott Orbán Viktor május elsején. A Telex számításai szerint azonban ez még nagyon-nagyon messze van. Mint írják, ehhez két héten át napi átlagban 150 ezer első dózist kell eloltani, ami nem tűnik egyszerű feladatnak, és eddig egyszer sem sikerült. Müller Cecília hétfőn elismerte, hogy lassabban haladt az elmúlt héten az oltások beadása, de ahogy ő mondta: a héten új lendületet veszünk. Eddig naponta 33 ezer körül alakult az egy nap alatt beadott oltások száma, most kedden pedig 45 705 első dózist adtak be. Így lassan ideje új oltási tervet készíteni – írja a lap.

Az április 30-án bejelentett 4 millió óta összesen 370 ezer embert oltottak be, így a tervezettel szemben a beoltottak száma nem ment fel 7-10 nap alatt 5 millióra, a tervnek ez a szakasza nem teljesült. Az eredeti elképzelések szerint május közepére már 6 milliónál tartanánk, de ehhez lassan a mostani tízszeresére, napi 4-500 ezerre kéne felpörgetni az oltások számát, vagy pedig újragondolni az oltási tervet, illetve az eredetileg 5 millióhoz kötött nyitási könnyítéseket, például az esküvők, lagzik tartásának lehetőségét.

Orbán Viktor egyébként április 9-én még úgy fogalmazott, május 10-ére ötmilliónál tartunk majd, a hó közepére pedig hatmilliónál. 

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top