nlc.hu
Aktuális

A Gangeszből szedik ki a koronavírus halottjait

Tovább tombol a koronavírus Indiában: a Gangeszbe dobják halottaikat a szegény családok

Döbbenetes képsorok és hírek érkeznek Indiából, ahol a koronavírus jelenleg is tombol. Már a vidéki területeken is intenzíven pusztít.
india, covid-19

Indiában május elején a napi megbetegedések száma elérte a 400 ezret, a halottaké pedig meghaladta a 4 ezret. A regisztrált fertőzöttek száma jelenleg 23 millió. A vírus indiai variánsa a WHO szerint már közel 50 országban fellelhető.

Az amerikai elnök egészségügyi főtanácsadója, Anthony Fauci szerint India végzetes hibát követett el, amikor elszámolta saját lehetőségeit ahelyett, hogy Kína COVID-forgatókönyvét követte volna. Azaz nagy létszámú lakosság esetén azonnali lezárásokat kellett volna elrendelni és a gyors új kórházi kapacitáslétesítéseket kellett volna kieszközölni, ugyanis ezek nyújthatnak csak elsődleges védelmet, amíg a terjedési lánc meg nem szakad.

Mindezt elmulasztották, amelynek következménye most az az áldatlan állapot, amely a hatalmas országban jelenleg is zajlik.

Narendra Modi indiai miniszterelnököt és kormányát Faucin kívül még sokan bírálják a katasztrofális járványhelyzet miatt: több szakértő a rossz járványügyi adatokat egyebek közt a helyhatósági választások miatt engedélyezett kampánygyűlésekkel, illetve a vallási fesztiválok megtartásával magyarázza.

A legfrissebb hír most az, hogy India északi részén hálót feszítettek ki a Gangesz folyóban, miután a vízben több tucat sodródó holttestet – feltehetően koronavírus-fertőzötteket – fedeztek fel. Az északkelet-indiai Bihar állam vízgazdálkodási minisztere közölte, hogy a hálót Uttar Prades állam határánál helyezték el a folyóban, és a hatósági járőrözést is megerősítették azon a környéken.

Bihar államban 71, a szomszédos Uttar Prades államban pedig 25 holttestre bukkantak a Gangesz folyóban, ami azt jelezheti, hogy a koronavírus második hulláma már India vidéki területein is erőteljesen pusztít.

Fotó: Getty Images

(EuroNews, MTI)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top