Aktuális
Szponzorált tartalom

3 app, amivel okosan spórolhatsz

A takarékosság útján az első és legfontosabb lépés, hogy felébredjen benned az igény a spórolásra. Ha ez megtörtént, már majdnem sínen vagy, és csupán a megfelelő módszereket és eszközöket kell megtalálnod. Korunkban nem kérdés, hogy az okostelefonok és az appok környékén kell keresni a megfelelő módszert és eszközt. Megmutatjuk, szerintünk ma melyek azok az alkalmazások, amikkel a legtöbb pénzt megfoghatod.

Nagyon hasznos dolog a jó öreg a „kockás” füzetet (szakszerűen mondva négyzetrácsos vagy négyzethálós füzet), de ha kiadások és bevételek könyveléséről van szó, vagy csak úgy általában a takarékoskodásról, akkor ma már az okostelefon alkalmazásokkal jóval hatékonyabban érhetsz célt. Például az alábbi három app kifejezetten gyors, praktikus és hatásos segítség lehet neked.

Wise

Ha rendszeresen utalsz kisebb nagyobb összeget külföldre, akkor a Wise egészen egyszerűen alapfelszerelés kell legyen a telefonodon. Ennek az appnak a segítségével ugyanis a szokásos banki- és átváltási költségek töredékért juttathatsz el pénzt a számládról bárki más számlájára, és ugyanilyen könnyedén és takarékosan fogadhatsz is átutalásokat is. A Wise tényleg olyan nevetségesen alacsony árért végzi el ezeket az ügyleteket, hogy felmerül a kérdés a használóban: hogy éri ez meg nekik? Egy-egy húzósabb banki transzferen már komoly summákat takaríthatsz meg: ha például a saját forintszámládról utalsz valakinek az euró számlájára mondjuk 1000 euró értékben pénzt, akkor a hagyományos banki átváltási költségekhez képest akár 10 ezer forintot is megspórolhatsz. Ráadásul a Wise használata pofonegyszerű!

Koin

A spórolás terén sem kell mindig feltalálni a spanyolviaszt, sőt legtöbbször jobb, ha már bevált módszereket lesünk el másoktól. Márpedig a Koin bizonyított a takarékoskodás terén, hiszen több százezer okostelefon tulajdonos elégedetten és rendszeresen használja Magyarországon. Hogy mitől lehet ekkora sikere ennek az appnak? Valószínűleg a könnyű kezelhetőség az egyik oka, a másik pedig, hogy ingyenes – így már a letöltésekor is megvan az a jó érzés, hogy egy kicsit spórolt az ember. Végül pedig az is sokat nyomhat a latban, hogy ez egy tőről metszett magyar alkalmazás, amely a magyar gondolkodáshoz és takarékoskodási szokásokhoz igazodik. A Koin egyébként a kiadások követésében és nyilvántartásában igen erős: szemmel tarthatod vele a rezsid alakulását és a legapróbb vásárlásaidat éppúgy, mint a törlesztő-részleteid határidejét, ráadásul mindezekről pontos kimutatásokat és elemzéseket is kapsz.

Egy jó app és az okostelefonod éves szinten egy kisebb nyaralás árát összespórolhatja neked (fotó: profimedia.hu)

Egy jó app és az okostelefonod éves szinten egy kisebb nyaralás árát összespórolhatja neked (fotó: profimedia.hu)

BillKiller

Nem csak olyan appokkal tudunk spórolni, amiket naponta használunk, hanem azokkal is, amelyek csak egyetlen, de a kiadásainkra hosszútávon kiható döntést segítenek meghozni. Például megmondják nekünk a telefonálási szokásaink alapján, hogy milyen előfizetést lenne érdemes választanunk a jelenlegi, feleslegesen drága és pazarló helyett. Egy-egy bölcs ilyen váltás éves szinten sok tízezer forintot takaríthat meg nekünk, ezért jó szívvel ajánljuk a BillKiller appot, ami pontosan ezt teszi meg nekünk. A BillKiller a telepítése után összegzi a telefonod hívási-, SMS- és adatforgalmának mennyiségi mutatóit és összeveti a piacon aktuálisan elérhető összes tarifaajánlattal, majd listázza a számodra megfelelőek közül a legolcsóbbakat. Eközben semmilyen más, személyes adatot nem „les meg” a készülékünkön: nem fér hozzá például a híváslistákhoz, az üzenetek tartalmához, a felkeresett weboldalakhoz vagy a csetelésekhez sem. Az igazán profi BillKilleresek évente legalább két három alkalommal futtatják le a telefonjukon ezt az appot, ugyanis a telefon- és internet tarifák gyakran változnak a szolgáltatóknál, és bármikor kikerülhet a piacra egy jobb ajánlat, amire érdemes átváltani. A BillKiller a bevezetés időszakában ingyenes az első 15.000 regisztráló számára, úgyhogy siess a letöltéssel!

 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top