nlc.hu
Aktuális

Felfüggesztettet kértek Gődény György ellen

Felfüggesztettet börtönbüntetést kértek Gődény György ellen

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője szerint felfüggesztett börtönbüntetést kértek. 
Gődény György, vád

Különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség Gődény György ellen, amiért tavaly novemberben olyan írást tett közzé, amely akadályozhatta a koronavírus elleni védekezés eredményességét, írja az Index.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője, Szilágyi László a 24.hu megkeresésére közölte, hogy felfüggesztett börtönbüntetést kértek. 

A vádirat szerint Gődény György november 25-én a déli órákban „A választás szabadsága” címmel jelentetett meg írást a saját weboldalán, ami közösségimédia-oldalaira is felkerült. Ebben egyebek között a járvány elleni intézkedéseket víruspropagandának, a védekezést pedig mesterségesen szított hisztériának nevezte. A szájmaszkokról azt közölte, hogy ártalmasak az egészségre, védelmi szerepüket nem töltik be.

A Laposföld-díjas járványszekptikus gyógyszerész-testépítő továbbra is kitart amellett, hogy nem követett el bűncselekményt, szerinte az általa csatolt cikkek alátámasztják az igazát.

Fotó: 

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top