nlc.hu
Szabadidő

Laposföldhívőt lőnének az űrbe

Kilőnének egy laposföldhívőt az űrbe, hogy lezárják a vitát

Közösségi gyűjtés keretében szereznék meg a pénzt, a cél az idióta összeesküvés-elmélet lekapcsolása.

Egy férfi egyszerű, éppen ezért zseniális, bár kissé költséges ötletet eszelt ki, hogy egyszer és mindenkorra lekapcsolja a neten önfeledten terjedő laposföld-elméletet. (Aki, stílszerűen fogalmazva, egy kő alatt élt eddig, annak elmondjuk: ez egy összeesküvés-elmélet, amely szerint a Föld lapos, a tudomány, az összes tudós, hivatal, szervezet és mindenki, aki ennek ellenkezőjét állítja, az agymosó háttérhatalom része.)  A lényeg, hogy

elegendő pénzt kell összegyűjteni, hogy az elmélet egy hívét az űrbe juttathassák.

Ha visszajön, jól elmondja a többieknek, hogy a Föld gömbölyű, pontosabban geoid alakú. Legalábbis erre számít Marc Gauld, aki közösség gyűjtésbe kezdett, hogy megvalósíthassa tervét. 250 ezer dollárra van szüksége: ennyibe kerül, hogy a következő űrturista-járatra, a Virgin Galacticra jegyet válthasson egy földi halandó. Gauld már meg is kereste Elon Muskot és Richard Bransont, hogy segítsen a projektben. Egyelőre nincs hír arról, hogy áll az ügy.

2001 Űrodüsszeia

Mibe, hogy ilyen arcot vágna! (Képkocka a 2001 Űrodüsszeia című filmből)

Azt persze minden épelméjű ember tudja, hogy a laposföldhívő például éppen attól az, ami, hogy semmi sem tántoríthatja el nézeteitől. Ha tehát feljut az űrbe, nyilván kitalálja majd, hogy ez is az összeesküvés része, például valami trükkös optikai illúzió, vagy simán egy videót vetítenek neki. Ha mégis meggondolja magát, akkor sem hisznek majd neki, inkább elkönyvelik a háttérhatalom embereként őt is.

Különben is, “rohadjanak meg, miért pont ők menjenek az űrbe?” – veti fel a jogos kérdést Dr. Aflredo Carpineti, az I Fucking Love Science magazin csillagász szakértője. Szerinte minimum a laposföld-közösségnek kellene összegyűjtenie a pénzt. Azért reméli, hogy összejön a terv, mert ő is nagyon megnézné, mi sül ki belőle.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top