nlc.hu
Aktuális

Újabb úszó pakolt ki Túri Györgyről

„Azt éreztem, hogy elkezdi puszilgatni a nyakamat” – újabb úszó pakolt ki Turi Györgyről

Cseh László, Kozma Dominik és a korábban úszó, majd íróként ismert Kiss Noémi után egy újabb sportoló beszélt arról, hogy milyen bántalmazó élményei voltak Turi Györggyel.

Dara Eszter Európa-bajnok és kétszeres olimpikon úszó az Indexnek beszélt arról, hogy 12 évesen ment át a Szpariba, ahol Turi György volt az edző. Első rossz tapasztalata 14 évesen, 2004-ben érte, amikor a vízből kihívta Turi valami miatt, és szájon vágta. A lány ezért még nem szólt, de a 2008-as olimpián történteket már ő is sokallta.

Turi György, zaklatás

Fotó: MTI

Az úszó azt mesélte, hogy a versenye előtti napon Turi behívta a szobájába, leültette maga mellé az ágyra, miközben a lány olvasta azt a papírt, amit a másnapi számmal kapcsolatban adott neki, majd azt érezte, hogy elkezdi puszilgatni a nyakát. „Megdöbbentem, aztán csak annyit mondtam, hogy Gyuri bá’, ezt nem kéne, majd felálltam, és kimentem a szobából. Utána még egyszer megpróbálta, de aztán már be sem léptem a szobájába”

– meséli Dara, aki szerint ki is voltak szolgáltatva, zsarolták őket, ha ellenszegülnek, nincs fizetés. Később azt is hozzátette Turival kapcsolatban, hogy:

automatikus volt, hogy amikor Turi odament a lányokhoz, rácsapott a fenekükre, illetve a fenekünkre, sőt még bele is markolt. Fürdőruhában eléggé kiszolgáltatott helyzetben voltunk. Egyszer például Szepi hanyatt feküdt a gyúrópadon, és gumikötéllel, tenyérellenállással végzett egy gyakorlatot, teljesen kiszolgáltatott helyzetben. Turi odalépett hozzá, elhúzta az úszódresszét a szeméremdombjáról, odafordult hozzánk, és mondott nekünk valamit, de már nem emlékszem, hogy mit. Velem szerencsére nem csinált ilyesmit.”

Dara arról is beszélt, hogy a traumái a mai napig vele vannak:

„A mai napig bennem vannak ezek a traumák, például ha bemegyek az uszodába, mindig ezek jutnak eszembe, nem pedig az, hogy milyen jó volt úszónak lenni. Persze igyekeztem túltenni magam ezeken az élményeken, de teljesen a mai napig sem sikerült. Meg aztán az is szörnyű volt, hogy mindig megalázott minket.”

Korábban Cseh László, Kozma Dominik és Kiss Noémi is mesélt a nyilvánosság előtt Turi bántalmazásairól.

(Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top