nlc.hu
Aktuális

Alec Baldwin családja és gyermekei

Alec Baldwin életében mintha mindig ott lenne a sötétség

Dühkitörések, szerencsétlen nyilatkozatok, átgondolatlan viselkedés. Miért van az, hogy Alec Baldwin életében mindig ott van a fájdalom és a dráma?

Október 21-én sokkoló hírre ébredt a világ: Alec Baldwin a Rust című westernfilm forgatásán véletlenül lelőtte Halyna Hutchins operatőrt, aki belehalt a sérüléseibe. Megsebesült Joel Souza rendező is, ám őt még aznap kiengedték a kórházból. Mint később kiderült, a forgatás próbáján a fegyver – melyet a színész-rendező karaktere használt – éles lőszerrel volt megtöltve, azt azonban még ma sem tudni, hogyan került éles töltény a fegyverbe. Baldwin azt gyakorolta, hogyan húzza elő a lehető leggyorsabban pisztolyát, ám az egyik ilyen próba alkalmával, ahogyan kirántotta a fegyvert, az véletlenül elsült.

Méltatlan számonkérés

Szürke arcú, zaklatott, láthatóan ingerült és elgyötört Alec Baldwin arca azon a felvételen, ami az elmúlt hetekben egyre gyakrabban feltűnt a Facebook, valamint a TikTok hírfolyamában. A videó Baldwinék háza előtt készült, ahol a színészt és családját lesifotósok tömege figyeli éjjel-nappal. Baldwin egy ponton kijött a háza elé, hogy legalább a családját ne zaklassák a fotósok. A felvételen a színész ingerülten kérdezi, hogy mégis mit akarnak kérdezni tőle, tegyék fel neki, aztán menjenek. A várakozó paparazzik pedig azt sem tudták megmondani, hogy mi volt a szerencsétlenségben meghalt operatőr neve, tanácstalanul hümmögtek, majd számon kérték Baldwintól, hogy meglátogatta-e már a nő családját… „Igen, de maga még a nevét sem tudja” – vágta rá az egyre ingerültebb színész.

Alec Baldwin nyilatkozata a TikTokon, a baleset másnapján (Fotó: Profimedia)

Alec Baldwin nyilatkozata a TikTokon, a baleset másnapján (Fotó: Profimedia)

Vidám fotók, szerencsétlen időzítés

Azt, hogy Baldwint gyötri a bűntudat, nehezen dolgozza fel az eseményeket és önmagát okolja, senki nem vonja kétségbe, de az eset óta rendre elbaltázott lépéseket tesz, vagy szerencsétlenül nyilatkozik. Néhány nappal a baleset után például, amikor legelőször megszólalt, ezt mondta: „Egy az egybillióhoz az esélye egy olyan halálos balesetnek, mint ami a Rust című film forgatásán történt. Időnként elő szoktak fordulni balesetek forgatásokon, de még sosem volt ilyesmi.” Nem túl szerencsés megfogalmazás rögtön ezzel foglalkozni, és Baldwin csak ezután tért ki arra, hogy az elhunyt operatőr, Halyna Hutchins a barátja volt. „A barátom volt. Amikor megérkeztem Santa Fébe, hogy megkezdjük a forgatást, meghívtam vacsorára Joellel, a rendezővel.”

Baldwin nyilatkozatának nem volt túl jó visszhangja, főleg annak fényében, hogy Halyna családja teljesen belerokkant az eseményekbe. A nőnek két gyermeke és férje volt, kisfiát pedig annyira megrázta az édesanyja halála, hogy napokig nem is beszélt.

Halyna Hutchins, a balesetben elhunyt operatőr (Fotó: Fred Hayes/Getty Images for SAGindie)

Halyna Hutchins, a balesetben elhunyt operatőr (Fotó: Fred Hayes/Getty Images for SAGindie)

Baldwin, akire akár börtönbüntetés is várhat a gondatlanság miatt, ezt követően halloweenkor beöltözött a családjával, és elmentek cukorkát gyűjtögetni a környéken. A boldog pillanatokról fotókat is posztolt a színész felesége a közösségi oldalán, ez pedig alaposan kiverte a biztosítékot a kommentelőknél.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki hibázott, ahogyan azt is homály fedi, hogy miként került az éles töltény a fegyverbe. Véleménye azonban már úgy tűnik, mindenkinek van. Egyesek úgy vélik, hogy Alec Baldwin karrierjét teljesen kettétöri mindaz, ami a Rust forgatásán történt, mások viszont úgy vélekednek, hogy a 63 éves színész már egyébként is félig nyugdíjas életét élt, aki reklámokat is elvállalt, és kissé megkopott a fénye.

Alec Baldwin és családja halloween-i jelmezben (Fotó: Profimedia)

Alec Baldwin és családja halloweeni jelmezben (Fotó: Profimedia)

A Baldwin család

A Baldwin család mindig is adott okot arra, hogy bekerüljenek a lapokba, az már más kérdés, hogy szívük szerint erről szívesen lemondtak volna. Alec, William, Daniel és Stepehen Baldwin, vagyis a Baldwin testvérek élete tele volt és a mai napig tele van botrányokkal. A történelemtanár apától és háztartásibeli anyától született Baldwin fiúknak két lánytestvérük is van, ám ők messze elkerülik a reflektorfényt. A gimiben még élsportoló srácok azonban jól bírták a szereplést, és a most 63 éves, legidősebb testvér, Alec Baldwin volt az, akire először felfigyelt Hollywood. Idővel persze a másik három fiú is ismertebb lett a szórakoztatóiparban, de korántsem értek el akkora sikereket, mint az Oscar-, Emmy-, és Golden Globe-díjra is jelölt Alec.

De aki a szórakoztatóiparban képzeli el az életét, az nem zárkózhat el a nyilvánosság elől. Ez pedig azt is jelenti, hogy a Baldwin tesók egyetlen titka, botránya sem maradt elrejtve az emberek előtt.

A sort Alec indította, aki a húszas éveiben majdnem életét vesztette drogtúladagolásban. Míg neki az események hatására az elmúlt 40 évben sikerült józannak maradnia, addig három öccse már korántsem volt képes ilyen önfegyelemre.  Daniel a kokain és az alkohol megszállottja, rendszeres vendége az elvonókúráknak, nem egyszer pedig a rendőrséggel is meggyűlt a baja. Ez persze nem csoda, hiszen bármelyikünket lekapcsolnák a zsaruk, ha kokaintól poros orral, meztelenül rohangálnánk egy szálloda folyosóján. Ezek mellett még egy autólopási ügybe is belekeveredett, hogy csak a legismertebb eseteit említsük.

Billy Baldwin, Alec Baldwin és Daniel Baldwin 2017-ben a New York-i Apollo Theater-ben (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Spike)

Billy Baldwin, Alec Baldwin és Daniel Baldwin 2017-ben a New York-i Apollo Theaterben (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Spike)

Daniellel ellentétben Stephen – aki egyébként Justin Bieber apósa –  kifejezetten csendes életét él. Közepesen sikeres filmes szerepei mellett rendszeresen politizál, politikai ügyekben hallatja a hangját, de testvéreivel ellentétben ő megrögzött republikánus. Bátyja októberi tragédiája után ő is nyilatkozott a lapoknak: szűkszavúan csak annyit kért az emberektől, hogy imádkozzanak a balesetben elhunyt operatőrért és a stábtagokért.

A harmadik Baldwin testvér William, vagyis Billy Baldwin, aki hasonlóan Alechez, több kasszasikerben szerepelt, és szépen lassan felemelkedett az elismert színészek sorába.

A 11 éves lányát sem kímélte

És természetesen ott van nekünk Alec Baldwin, akiről a legtöbb hír, kritika, fotó készül a családból. Ő maga egyébként szívesen lemondana a hírnévvel járó ilyenfajta figyelemről, ennek pedig sokszor hangot is ad. Baldwin utálja, ha a magánéletével kerül a középpontba, de lássuk be, olyan élete van, ami nagyon is érdekeli az embereket. A 90-es években egyike volt a korszak álompárjainak, amikor feleségül vette Kim Basingert. A házasságból egy lány gyermek, Ireland született. Amikor azonban Baldwin és Basinger úgy döntöttek, hogy pontot tesznek a viharos kapcsolatuk végére, képtelenek voltak békében elválni. Évekig viaskodtak a gyermekük láthatási jogán. A színész fáradhatatlanul harcolt azért, hogy a gyermekfelügyeletben 50-50 százalékban osztozzanak volt nejével, aki erről hallani sem akart. A kapcsolatuk odáig fajult, hogy Basinger nyilvánosságra hozott egy hangüzenetet, amit Baldwin hagyott a 11 éves lányának, aki éppen az anyjánál volt, és nem vette fel a telefont akkor, amikor az apja jelezte neki, hogy hívni fogja. A színész minősíthetetlen stílusban, őrjöngve beszélt a kislányához az üzenetben, és bár később bocsánatot kért, kétségtelen tény, hogy ez volt az egyik pont, ahol kissé megkopott Alec Baldwin ragyogása. Lássuk be, nem meglepő az emberek csalódottsága, hiszen a színész a hangüzenetben „kis disznónak”, „otrombának”, „hálatlannak” nevezte a saját gyerekét. Ireland azóta felnőtt, és mintha rendeződni látszana a kapcsolata az apjával is. A maga módján vissza is vágott neki még 2019-ben, amikor a Roast című műsorban ő is beégette az édesapját a színpadon. „Tudják, azt szokták mondani, hogy az apám egy mániákus őrült, aki gyakran elveszti a türelmét, és őrjöngeni kezd. Ugyan! Nem csak azt veszíti el! Gondoljanak csak bele, hogy hányszor nem nyerte meg az Oscart, az Emmy-díjat, vagy a Golden Globe-ot” – mondta a színpadon Ireland, aki odaszúrta azt is, hogy majdnem lemaradt az apja beégetéséről, mert 11 éves kora óta nem hallgatja meg azokat az üzeneteket, amiket az apja hagy neki a hangpostáján.

Ireland Baldwin és Alec Baldwin a Comedy Central Roast c. műsorában (Fotó: Kevork Djansezian/VMN19/Getty Images for Comedy Central)

Ireland Baldwin és Alec Baldwin a Comedy Central Roast című műsorában (Fotó: Kevork Djansezian/VMN19/Getty Images for Comedy Central)

9 év, hat gyerek

Hogy Baldwin mennyire heves vérmérsékletű, arról 2011-ben is tanúbizonyságot tett, amikor összeveszett egy légi utaskísérővel, mert nem volt hajlandó eltenni a mobilját. Két évvel később pedig annyira feldühítette egy lesifotós, hogy dulakodni kezdett vele, hátracsavarta a karját, majd egy autónak nyomta. De került már letartóztatás alá azért is, mert összeveszett az őt megbírságoló rendőrökkel, és egy parkolási konfliktus miatt elküldték már dühkezelési terápiára is.

Alec Baldwin magánélete viszont az elmúlt években nagyon is kiegyensúlyozott volt. 2012-ben vette feleségül a jógaoktató Hilariát, aki hat gyermeket szült az elmúlt kilenc évben.

Mikor már tényleg úgy tűnt, hogy Alec Baldwin élete révbe ért, mikor elcsitultak a pletykák, és kiegyensúlyozottnak tűnt minden, akkor történt a szörnyű baleset, melynek hatása a jövőre még teljesen ismeretlen előttünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top