nlc.hu
Aktuális

Újabb vádat emeltek a Rust fegyvermestere ellen

Bizonyítékokkal való visszaélés miatt újabb vádat emeltek a Rust fegyvermestere ellen

Újabb vádat emeltek Hannah Gutierrez-Reed ellen, aki a Rust című film fegyvermestere volt. Az ügyészség bizonyítékokkal való visszaéléssel vádolja a nőt.

Bizonyítékokkal való visszaélés mialatt vádolja az ügyészség Hannah Gutierrez-Reedet, a Rust című film fegyvermesterét, aminek a forgatása alatt Alec Baldwin lelőtte az operatőr Halyna Hutchinst – írja a BBC.

 A Santa Fe megyei seriff járműve a Santa Fe megyei közbiztonsági épület előtt parkol a sajtótájékoztató előtt, amelyen a média képviselőit tájékoztatják a "Rust" című film forgatásán történt lövöldözéses balesetről az új-mexikói Santa Fe-ben 2021. október 27-én.

A Santa Fe megyei seriff járműve a Santa Fe megyei közbiztonsági épület előtt parkol a sajtótájékoztató előtt, amelyen a média képviselőit tájékoztatják a “Rust” című film forgatásán történt lövöldözéses balesetről az új-mexikói Santa Fe-ben 2021. október 27-én. (Fotó: Getty Images)

A nő ellen korábban már vádat emeltek gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, most azonban újabb vádakkal kell szembenéznie. 

A bírósági beadványok alapján az ügyészek azt állítják, hogy Guiterrez-Reed 2021. október 21-én, Hutchins halálnak napján azért adott át némi kábítószert egy másik személynek, hogy megakadályozza az elfogatását, illetve a felelősségre vonását, esetleg elítélését.

Az ügyészek továbbá azzal is érveltek, hogy a nő valószínűleg másnapos volt a lövöldözés napján, mivel a film forgatása utáni estéken alkoholt ivott és marihuánát szívott.

Gutierrez-Reed ügyvédje elmondta, hogy a vádlott ártatlannak fogja vallani magát az új vádpontban, amit bosszúként és megtorlásként emlegetett. Az ügyvéd szerint az ügyészek rosszul kezelték az ügyet és karaktergyilkossághoz folyamodtak.

Alec Baldwin és Hannah Gutierrez-Reed ellen januárban emeltek vádat. A színészt azzal gyanúsították, hogy hanyag gondatlanságot tanúsított a biztonsági előírások iránt, áprilisban viszont ejtették ellene a vádakat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top