nlc.hu
Aktuális

Rust forgatásának folytatása

Mégis folytatódik Alec Baldwinnal és egy új operatőrrel a Rust forgatása

Dokumentumfilm is készül a Rust tragikus forgatásáról.

Folytatódik a Rust forgatása, amelyen „régi és új stábtagok” dolgoznak majd, írja a BBC nyomán a 444.hu. Váratlan a fordulat, hiszen január végén még arról volt szó, befejezik a westernfilmet Alec Baldwinnal a főszerepben. 2021 októberében a film egy jelenetének felvételekor az új-mexikói Santa Fében Baldwin véletlenül éles lőszerrel töltött revolvert használt, és lelőtte az operatőrt, Halyna Hutchinst, valamint megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát is.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat Alec Baldwin és Hannah Gutierrez-Reed fegyverekért felelős kelléktáros ellen. Baldwin elhárította magától a felelősséget a szerencsétlen halálesetért, mondván, hogy ugyan hátrahúzta a revolver kakasát, de nem húzta meg a ravaszt, s egyébként is Gutierrez-Reed és más fegyverszakértők dolga volt arról gondoskodni, hogy ne adjanak kezébe éles lőszerrel töltött fegyvert. 

Ennek ellenére a kamerák újra forognak, a lelőtt operatőr, Hutchins helyére Bianca Cline került. Egyébként Hutchins férje már jóváhagyta a történtekről készülő dokumentumfilm forgatását.

Alec Baldwin 2022. április 3-án Rómában, Olaszországban

Alec Baldwin 2022. április 3-án Rómában, Olaszországban (Fotó: MEGA/GC Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top