nlc.hu
Aktuális

Befejezik az Alec Baldwinnal készülő Rust forgatását

Befejezik Alec Baldwin filmjét, aminek forgatásán véletlenül lelőtte az operatőrt

A színész játssza továbbra is a Rust főszerepét.

Befejezik a Rust című westernfilmet Alec Baldwinnal a főszerepben, annak ellenére, hogy a forgatáson történt halálos baleset miatt az ügyészség vádemelést tervez a színész ellen. 2021 októberében a film egy jelenetének felvételekor az új-mexikói Santa Fében Baldwin véletlenül éles lőszerrel töltött revolvert használt, és lelőtte az operatőrt, Halyna Hutchinst, valamint megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát.  

A Santa Fé-i kerületi ügyész csütörtökön jelentette be, hogy vádat akar emelni Hutchins halálával kapcsolatban Baldwin és a film fegyverekért felelős kellékese, Hannah Gutierrez-Reed ellen két rendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. Melinda Spadone, a produkció és Baldwin ügyvédje hétfőn pedig  közölte, hogy a forgatás folytatódik, Baldwin továbbra is Harland Rust szerepét játssza, a sérüléséből felgyógyult rendező is tovább dolgozik a filmen, továbbá az elhunyt operatőr férjét a produkció executive producereként alkalmazzák.

Alec Baldwin a Rust forgatásán

Fotó: Santa Fe County Sheriff’s Office /AFP

Baldwin októberben egyezségre jutott a Hutchins család által indított perben, amelynek értelmében az operatőr férje beszáll a film elkészítésébe, és a forgatás januárban folytatódik. Baldwin tagadta, hogy felelősség terhelné a haláleset miatt, arra hivatkozott, hogy éles lőszernek semmi keresnivalója nem volt a forgatáson, és egyedül a fegyverek biztonságos kezeléséért felelős kellékes hibáztatható a történtekért.

A Santa Fé-i seriff hivatala még nem zárta le a nyomozást abban az ügyben, hogy hogyan került éles lőszer a revolverbe. Jogi elemzők szerint az ügyészségnek nehéz dolga lesz, ha el akarja érni Baldwin elítélését, anélkül, hogy bebizonyítaná, a színész tudhatott róla, hogy éles lőszer van a forgatáson. Egyes szakértők úgy vélik, vádalkut akarnak kötni Baldwinnal, írja az MTI.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top