nlc.hu
Sztárok

Vádemelés Alec Baldwin ellen

Vádat emeltek Alec Baldwin ellen, amiért véletlenül lelőtte operatőrét

A hollywoodi sztár ellen gondatlanságból elkövetett emberölés lesz a vád.

Santa Fe város ügyészsége úgy látja, elég bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz, hogy vádat emeljenek Alec Baldwin színésszel szemben azért, hogy 2021 októberében egy westernfilm forgatásán véletlenül lelőtte Halyna Hutchins operatőrt, aki belehalt a sérülésébe – írja a 444.hu.

A baleset a Rust című westernfilm forgatásán történt 2021. október 21-én az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is. A forgatás próbáján Baldwin fegyvere éles lőszerrel volt megtöltve, amikor leadta a halálos lövéseket Halyna Hutchins operatőrre és megsebesítette Joel Souza rendezőt. Felmerült az is, hogy valaki szándékosan tett éles töltényt a fegyverbe. Alec Baldwin tavaly novemberben beperelte a stáb azon tagjait, akik biztosították és a kezébe adták az éles lőszerrel töltött kellékfegyvert, amellyel a színész véletlenül lelőtte a film operatőrét egy tavalyi új-mexikói forgatáson. 

A hollywoodi sztár ellen azonban most gondatlanságból elkövetett emberölés lesz a vád, és ugyanezzel vádolják a Rust című film stábjának egy másik munkatársát, a fegyverekért felelős Hannah Gutierrez-Reedet is.A lövés Halyna Hutchins mellett egyébként a rendezőt, Joel Souzát is eltalálta, aki túlélte a balesetet. Az ő sérülésével kapcsolatban nem emel vádat az ügyészség.

Az ügyben az FBI is nyomozott, többek közt azt is megállapították, hogy bár Baldwin – aki a film producere is volt – azt állította, nem húzta meg a ravaszt, a pisztoly csak úgy elsült a kezében, ez valószínűleg nem igaz. Mary Carmack-Altwies, Santa Fe kerületi ügyésze is úgy látja, elég bizonyíték támasztja alá Baldwin felelősségét, és amíg ő az ügyész, senki sem úszhatja meg a felelősségre vonást. 

Baldwin ügyvédje, Luke Nikas hatalmas hibának és az igazságszolgáltatás szégyenének nevezte a vádemelést. Mint mondta, védencének eszébe sem jutott, hogy a kellékpisztolyban éles lőszer lehet, hiszen miért is gondolta volna ezt egy filmforgatáson, ahol a kellékekért felelős munkatársak biztosították is arról, hogy a fegyverben nincs éles lőszer. Éppen ezért a színészt nem terheli felelősség a halálos tragédiáért.

 Alec Baldwin ellen Hutchins családja is pert indított, 2022 őszén viszont peren kívül megegyeztek a színésszel, a film forgatása januárban folytatódik az összes eredeti főszereplővel. 

A gondatlanságból elkövetett emberölésért 18 hónap börtönbüntetés és 5000 dolláros pénzbírság járhat. Azonban a fegyverhasználat miatt ugyanis a gondatlanságból elkövetett emberölés súlyosabb tényállása is felmerülhet, ami viszont minimum öt év börtönt jelent.

Alec Baldwin

A színész a Rust forgatásán (Fotó: AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top