nlc.hu
Aktuális

Krosszmotoros vak

Nem mernénk megcsinálni azt, amit ez a vak férfi a krosszmotoron

Egy barátja adó-vevőn keresztül instruálja, merre haladjon a vak motoros.

Chass Moller-Nielson nem tudja megmondani, hogyan néz ki pontosan egy krosszmotor, mégis legálisan vezetheti. A 32 éves vak férfi az első Ausztráliában, aki annak ellenére szerzett jogosítványt, hogy semmit sem lát.

Chass Moller-Nielson az első vak férfi Ausztráliában, aki krosszmotoros jogosítványt szerzett. A Brisbane-i férfi természetesen nem forgalomban, hanem pályákon motorozik, egy navigátor segítségével – írja az ABC News nyomán a 24.hu.

Krosszmotoros vak

Krosszmotorozó vak férfi (Fotó: Youtube)

A vak motoros mögött mindig ott halad a navigátora, és barátja Jack Elkins, aki a sisakokba épített adó-vevőn keresztül mondja el Moller-Nielsonnak, hogy a pálya melyik részén tart éppen, vagy van-e előtte valamilyen akadály.  Egyelőre egyenesen haladnak és egyszerű fordulókat vesznek, de ahogy fejlődnek, egyre bonyolultabb manővereket vesznek majd.

A vak motoros története sokakat inspirál, közöttük Helen Boardmant, az első látássérült nőt, aki krosszmotoros jogosítványt szerzett. Az 59 éves nő lassan veszítette a látását, mely jelenleg alig kétszázalékos.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top