nlc.hu
Aktuális

Havazás után egyből jön is az olvadás

Ma még északon sokat havazhat, holnap viszont már melegfront érkezik

Egy napnyi télies idő várhat Magyarország északi tájaira, de arra ne számítsunk, hogy a hó sokáig megmarad: a holnapi melegfront mindent pocsolyává változtatja.

Az északról beáramló hideg levegő és egy újabb nedves légtömeg keveredése több helyen havazást hozhat Magyarország északra fekvő megyéiben. Jöhet egy kis téli idill és kifehéredhet a táj, de nemcsak havazásra, hanem havas esőre is számítani kell. A havazás okozta idilli fehérséget délebbre a szürkeség váltja fel: késő őszre jellemző borús, esős, szeles, viharos, szürke időre kell kedden számítanunk. A viharos szél a hófedte területeken hófúvást okozhat – írja az Időkép.

Északon havazás várható

Egy dalmat élvezi a havat (Fotó: Pixabay)

Ez az időjárás azonban nem tart sokáig, szerdán már egy melegfront éri el az ország területét. A beáramló melegebb légtömeg gyors olvadást hoz, viszont amilyen gyorsan érkezik, olyan gyorsan távozik is, és csütörtökön már egy újabb hidegfront váltja fel, ám ekkor a csapadékzóna már nem hó, hanem főként eső formájában zúdul majd ránk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top