nlc.hu
Aktuális

Rekordközeli nyeremény a Hatoslottón

Történelmi rekord közelében a Hatoslottó giganyereménye

Ezen a hétvégén az Ötös- és a Hatoslottón is 2 milliárd forint fölötti nyereményt vihetnek haza a szerencsések.
Lottószelvényt töltő férfi

Az előző héten ismételten nem volt telitalálatos szelvényt sem az Ötös-, sem a Hatoslottó játékon, így az előttünk álló hétvégén előfordulhat, amire korábban még sosem volt példa: mindkét lottójátékban 2 milliárd forint feletti főnyereményt vihetnek haza a szerencsések.

Az Ötöslottón 2,41 milliárd forint a főnyeremény, míg a Hatoslottón már 2,74 milliárd forintot lehet nyerni. Utóbbi játék esetében különösen izgalmas, hogy a jackpot már csak hajszálnyira van a 2008-as, 2,958 milliárd forintos rekordtól. 

A rekordközeli halmozódás természetesen a lottózók játékkedvét is tovább növelte. A Hatoslottó esetében a feladott szelvények száma másfélszeresére nőtt, a megjátszott mezők száma pedig közel megduplázódott, 1,3 millióról 2,25 millióra emelkedett. Az Ötöslottó  főnyereményéért egy hét alatt több mint 3 millió alapjátékot adtak fel a játékosok.

Abban az esetben, ha a halmozódás kezdő időpontjától számított 1 éven belül tartott utolsó sorsoláson sincs nyertes az adott nyerőosztályban, akkor a halmozódás véget ér. A Szerencsejáték Zrt. ekkor a halmozott összeget még ugyanezen a sorsoláson a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadának megemelésére fordítja. Erre eddig még soha nem került sor.

(Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top