nlc.hu
Aktuális

Volt ötös a lottón

Elvitték az ötös lottó rekordfőnyereményét – ezek a számok értek 6,5 milliárdot

Megnyerték minden idők eddigi legnagyobb Ötöslottó jackpotját.

Magyarország legismertebb lottójátéka a szombati sorsolást követően egy játékost milliárdossá tett. A 2024. év 8. játékhéten az Ötöslottón a 4, 15, 47, 59, 83-as számokat megjátszó szelvény tulajdonosa igazán boldogan zárhatja a hetet. 29 hét halmozódást követően a telitalálatos szelvény tulajdonosa 6 523 768 955 forintot, a játék történetének eddigi legnagyobb nyereményét viheti haza.

Rekorder nyeremény

Az Ötöslottó történetében közel 3500 sorsolás volt mostanáig. A jackpot összege 1999-ben lépte át az egymilliárdos határt. 5 milliárd forintot meghaladó főnyereményt pedig mindössze kétszer, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni. 6 milliárd forint feletti összeg (6, 431 milliárd forint) – a mai napig – először 2020-ban volt, 39 hét halmozódás után – számolt be a Szerencsejáték Zrt.

Ez vár a lottónyertesre

A szerencsés játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál. A 300 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top