nlc.hu
Aktuális

Novák Hunor orvos az oltásról Kóbor János halála kapcsán

„A Covid nem nézi, kit nem illik megbetegíteni” – Megrázó dolgokat ír Kóbor János halála kapcsán Novák Hunor orvos

Novák Hunor felvállalta a népszerűtlenséget, hogy Kóbor János halála kapcsán felhívja a figyelmet a koronavírus elleni védőoltás fontosságára.
Kóbor János

Hétfőn jelentette be a Facebook-oldalán az Omega, hogy rövid betegség után meghalt a zenekar legendás énekese, Kóbor János, becenevén Mecky.

A zenekar menedzsere, Trunkos András megerősítette, hogy a 78 éves zenész a koronavírus és annak következményei miatt hunyt el. „Mecky nem volt vírustagadó, egyszerűen nem szerette volna beoltatni magát. Az oltásokban nem hitt. (…), nem akart vakcinát” – mondta a menedzser.

Novák Hunor orvos most felvállalta a népszerűtlenséget azért, hogy a tragikus esemény kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy a koronavírus elleni védőoltás életet menthet. Mint írja: „orvosként pedig az emberi élet védelmére esküdtem fel, ezért elvégzem én a »piszkos«, kellemetlen és hálátlan munkát. Ha posztom hatására csak egy ember is beoltja magát, eggyel kevesebb ember fog meghalni és eggyel kevesebb család fog gyászolni, már megérte.”

Ezután felidézi, hogy Kóbor János a hírek szerint azért nem oltatta be magát, mert abban bízott, hogy erős az immunrendszere.

Nekem pedig van egy rossz hírem: a COVID nem tisztelettudó. Nem nézi, kit nem illik megbetegíteni, nem veszi figyelembe, ki nem szokott beteg lenni. A COVID kiszámíthatatlan, nem kopogtat udvariasan, hanem sokszor öl, pláne időseknél

– olvasható a bejegyzésben.

Ezt követően arról is írt, hogy szerinte Kóbor Jánosnak milyen túlélési esélyei lettek volna, ha be van oltva:

Nem állítható 100%-os biztonsággal, hogy ha Kóbor János beoltotta volna magát, biztosan nem halhatott volna meg, »csak« körülbelül 90-95% lehetett volna az esélye annak, hogy élve megússza. Tanuljunk a tragédiából

– fogalmazott az orvos.

Posztja végén Novák Hunor felhívja a figyelmet arra, hogy senki ne ringassa magát abban a hitben, hogy ő nem kerülhet súlyos állapotba, majd kifejezi a részvétét Kóbor János családjának.

(Kiemelt kép: Neményi Márton)

Kóbor Jánosra emlékezünk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top