nlc.hu
Aktuális

Koronavírusos gyerek lélegeztetése a Heim Pál kórházban

Van olyan koronavírusos gyerek, akit lélegeztetni kell a Heim Pál kórházban

A Heim Pál gyermekkórház módszertani igazgatója szerint gyerekeknek csak akkor nem javasolják az oltást, ha valaki 3-6 hónapon belül igazoltan volt koronavírusos.
Kórházi ágy

Jelenleg is van olyan beteg a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézményben, akit lélegeztetni kell – mondta Dr. Mészner Zsófia főorvos, a kórház módszertani igazgatója a Spirit FM Aktuál című műsorában, amelyet a Telex szemlézett.

A főorvos egyetértett azzal, hogy valóban ritkábban okoz súlyos tüneteket a gyerekeknél a koronavírus, ám az nem igaz, hogy a gyerekeknek nincs szüksége az oltásra, mert könnyen átvészelik a betegséget. Szerinte a gyerekeknek is emberi joguk, hogy ha van hatékony védőoltás, akkor ne kelljen átesniük a betegségen.

Mészner Zsófia arról is beszélt, hogy a gyerekekre ugyanolyan veszélyes a hosszú Covid, amiről még nem tudni, pontosan hogyan befolyásolja az életüket hosszú távon. Hozzátette, egy esetleges fertőzés esetén fejlődésükhöz fontos eseményekből maradnak ki a gyerekek.

A főorvos szerint vakcinákra való túlérzékenység rendkívül ritka, és csak abban az esetben nem javasolják a gyerekek oltását, ha valaki 3-6 hónapon belül volt igazoltan koronavírusos.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/ Daan Stevens)

Koronavírus a gyerekeknél:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top