nlc.hu
Otthon

Gyerek post-covid ambulancia nyílik a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben

Gyerekeknek indít post-covid ambulanciát a Heim Pál kórház

Délelőttönként várják a 18 év alatti, covid-fertőzésen átesett pácienseket.

A felnőttek számára már hazánkban is létesültek úgynevezett post-covid ambulanciák, a gyerekek számára aoznban eddig nem volt elérhető hasonló egészségügyi szolgáltatás. 

Most azonban a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben is megkezdi működését a gyerek post-covid ambulancia. A kórház weboldalán elérhető információk szerint 2021. április 19-től, minden délelőtt 10 és 12 óra között fogadják azokat a 18 év alatti pácienseket, akik már átestek a koronavíruson. 

A post-covid ambulanciára azoknak érdemes ellátogatni, akik a covid-fertőzésből való gyógyulást követően viselkedési zavart, hangulatzavart, tanulási problémákat, PTSD-s tüneteket, fáradékonyságot, nehézlégzést, mellkasi fájdalmat, álmatlanságot, szorongást vagy hasonló tüneteket tapasztalnak. 

Gyerekeknek indított post-covid ambulanciát a Heim Pál kórház

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az ambulancián segítséget nyújtanak a koronavírus-fertőzés miatt jobban aggódó, magatartási eltéréseket mutató gyerekeket is, a szakrendelésen pszichológus és pszichiáter szakemberek is segítik a jelentkezőket. 

A Heim Pál post-covid ambulanciájára emailben lehet bejelentkezni, az érdeklődőket a pszichiatria_covid@heimpalkorhaz.hu címen várják. 

További cikkeink a koronvírus-járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top