nlc.hu
Szabadidő

A koronavírus megjelent a Mount Everest csúcsán is

A koronavírus elérte a Föld legmagasabb pontját is

A Mount Everestről kellett lehozni egy hegymászót, akinek pozitív lett a tesztje.

Miután tavasszal újra megnyitották a külföldi hegymászók előtt a Mount Everest lejtőit, többen amiatt aggódtak, hogy a koronavírus nemsokára megjelenhet a világ legmagasabb hegycsúcsának környékén – írja a 444.hu. A félelem nem volt alaptalan, ugyanis most szerdán helikopterrel kellett kimenteni egy hegymászót a közismert alaptáborból, miután pozitív koronavírus-tesztet produkált. Az esetet követően kiderült, hogy több társát is megfertőzhette a táborban.

A lap információi szerint Nepálban és a szomszédos Indiában is rendkívül gyorsan nő a fertőzöttek száma, a nemzetközi mászócsoportok pedig remekül képesek terjeszteni a koronavírust az alaptáborban is. A felismerést pedig nehezíti, hogy az úgynevezett magassági betegség tünetei nagyon hasonlítanak a Covid-fertőzésre. 

Elérte a Mount Everest lejtőit a koronavírus

A Mount Everest lábánál lévő alaptáborban több hegymászó is elkapta a koronavírust (Fotó: Getty Images)

A 444.hu rámutat, hogy a kockázatok ellenére Nepál turisztikai hivatala eddig már közel négyszáz külföldi mászónak adott ki engedélyt a Mount Everest meghódítására. 

További híreink a koronavírus témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top